Tényleg fejjel lefelé kellene tárolni a bögréket és poharakat?

A peremükkel felfelé tárolod a poharakat és bögréket? Ez a legbiztonságosabb megoldás, de otthon tippünkben eláruljuk, hogy milyen más szempontokat érdemes figyelembe venni ebben a kérdésben.

Az, hogy hol tároljuk a különböző üveg konyhai kiegészítőinket, nagyban függ attól, hogy milyen gyakran használjuk őket – logikus, hogy a hétköznapi vizes poharakat és a kedvenc kávés/teás bögrénket általában a konyhaszekrény elejében tartjuk, míg a speciális alkalmakra való darabok hátra kerülnek. De az egyik legnagyobb kérdés az üvegnemű rendszerezésével kapcsolatban ez: a poharakat és bögréket a peremükkel felfelé vagy lefelé kell tárolni?

Tényleg fejjel lefelé kellene tárolni a bögréket és poharakat?

Miért kell a poharakat peremmel lefelé tárolni?

Vizes poharak és bögrék

Alapvetően fejjel lefelé ajánlott tárolni a vizes poharakat és bögréket, mert hiába vannak a szekrényben, a por így is felgyűlhet bennük, és nem túl praktikus, ha minden alkalommal el kell őket öblíteni, mosni használat előtt. Különösen igaz ez azokra a darabokra, amik a szekrény hátuljába száműzve állnak hónapokig, mert ritkábban használod őket.

Azonban ügyelj arra, hogy a pohár elég stabil legyen ehhez. Ha nagyon vékony a pereme, inkább maradj a megszokott tárolási módnál.

Speciális üvegnemű

Az üvegáruk legérzékenyebb része általában a perem, ezért az emberek a pezsgőspoharakat és a finom borospoharakat általában peremmel felfelé tárolják. Bár ez a legbiztonságosabb, kevésbé valószínű, hogy minden nap előveszed ezeket a darabokat, ami azt jelenti, hogy a két használat között nagyobb valószínűséggel halmozódhat fel bennük por és kosz. Ha ezt megelőznéd, akkor érdemes óvatosan ezeket is a fejük tetejére állítani.

Helytakarékos megoldások

Helyszűkében kézenfekvő, hogy a poharakat egymásba helyezed. A pezsgős- és a legtöbb borospohárnál ez érhető módon nem lehetséges, de a más formájú és vastagabb falú darabokat nyugodtan egymásba helyezheted.

Hol tárold a poharakat?

Általános szabály, hogy a gyakran használt üvegárukat a mosogató vagy a mosogatógép mellett elhelyezett szekrényben vagy polcon tartsd. Így minden kéznél lesz, amikor szükség van rá, és a mosogatás utáni pakolást is megkönnyíted ezzel.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Címlapról ajánljuk

További cikkek