Így turbózd fel a hamburgered!

A hamburgert mindenki szereti, legyen az a legegyszerűbb húspogácsás, sajtos vagy extra feltétekkel megspékelt változat, mind remek lehet!

Hotburger recept

Összegyűjtöttük néhány receptet az extra hozzávalókra fókuszálva - minden, amivel feldobhatsz egy hagyományos burgert!

Fűszerek

Ha egy egyszerű húspogácsásra esne a választás, fűszerezzük valami izgalmassal, hogy ne mindig az örök só-bors kombináció legyen terítéken. A fűszerkömény és a friss koriander mindenképpen ad egy kis pluszt a húsnak, ha pedig még parmezánt is reszelünk bele, akkor lesz csak igazán ízletes a húspogácsa! Bőségesen tegyünk zöldség is a burgerbe, a megszokott sajtot pedig cseréljük csípős cheddarra!

Ízesítők

A cheddar sajtnál maradva - a marhát pedig elhagyva - készíthetjük a hamburgert sertéshússal vagy csirkével is - mindkettőhöz szuperül illik a chorizo, vagyis a spanyol kolbász extrának. Ha ezt a variációt készítenénk, ne feledkezzünk meg a kakukkfűről, a rukkoláról, a chilliről és a baconről sem. Adjunk hozzá még egy kevés Worchestershire-szószt és dijoni mustárt is. Izgalmas, nem igaz?

Extrák

A tükörtojás nem számít igazán különleges feltétnek egy hamburgerben, mégis ritkán találkozhatunk vele - pedig megéri, ezt garantáljuk! A hoisin szósz és a gyömbér is érdekes választás lehet. Bevallom, én még nem teszteltem egyiket sem, de a közeljövőben biztosan teszek velük egy próbát!

Sőt, tovább megyünk, készíthetünk gombamártást is a hamburgerbe - engem nagyon kíváncsivá tett az ötlet. Egy kevés Tokaji és tejszín is kerülhet még bele, nálam ez is a kipróbálni valók listájára kerül!

Hús nélkül

Most egy kicsit hagyjuk el a húst. Igen, tudjuk, hogy a hamburger főleg a húspogácsáról szól, de nyissunk kicsit a világ felé, és próbáljuk ki a vega, a sajtos vagy éppen a halas burgert is! Korábban már írtunk nektek a vegaburgerekről, itt bővebben olvashattok a témáról.

Nektek melyik a kedvencetek?

Mini hamburger tejszínes-gombás mártással

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek