Olcsó, gyors és vega: tészta!

A tésztaételek felérnek számomra az álométkekkel! Az orsó olcsó, a csiga gyors, a lúdgége pedig vegetáriánus – ezért imádom annyira a húsmentes pasztákat.

{node=140724}

Csak a szokásos

Sajtos, túrós, grízes, mákos, diós, káposztás, krumplis. Ezek a hagyományos tésztakedvenceink! Ha nem eszel tejterméket, akkor az első kettőhöz csak némi variálás árán juthatsz hozzá – például tofuval, szójából vagy növényi alapanyagokból készített termékekkel. Ha a tojás sem szerepel az étlapodon, akkor pedig a tojásmentes tészták jelenthetik számodra a megoldást!

Még több tésztaételt itt találsz >>

Ínyenceknek

Persze nem kell leragadnunk a szokásos fogásoknál! A különböző tésztákhoz remekül illik a pesto vagy a különböző idényzöldség, a tavasz finisében a spenót, a paradicsom, a paprika, a borsó, a cukkini, a póré, az újburgonya jöhet elsősorban számításba.

{node=138700}

Pazar pestók közül itt válogathatsz >>

Édesem

A tészta ráadásul nemcsak sós vagy pikánsan fűszeres lehet, hanem édes is! A már említett desszertnek is beillő mákos, diós, grízes trión kívül lehet kakaós, lekváros vagy nutellás is, nem beszélve a gombócokról, derelyékről, nudlikról. De ez már egy másik történet...

Édes tészták >>

Amíg a tészta kifő >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!