beállítások törlése
alapanyag
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        szurosp
        szurosph, 2011-02-28 00:15

        A tofu lehet jó fehérjeforrás, de: "A tofu egyáltalán nem egészséges. Ha azt nézzük, hogy zsírmentes, igen. Ha azt nézzük, hogy emellett milyen hatásai vannak, akkor nem.
        A szója nagy mennyiségü isoflavont tartalmaz, amik ösztrogén-típusú vegyületek. Ez nagyjából annyit jelent, hogy 100 gramm szója protein ösztrogén szempontból egyenértékű egy antibébi tablettával és ezért a legkülönbözöbb hormonális rendellenességeket okozhatja. Még felnötteknek is csínján kell bánnia a szójával, gyerekeknek pedig egyáltalán nem adható. Közel sem olyan egészséges, mint hiszik. Okozhat például meddöséget is, ha sokféle ételt helyettesítesz szójából készült termékkel. Legyél vele óvatos."
        Itt egy cikk még olvasnivalónak:
        http://www.kristalyakademia.hu/meghokkento_cikkek/a_szoja_karos_hatasai/... Az Eszter egyik hsz-ét idéztem. A legjobbakat: Mrs Smith