Mostantól ökocímkék segítenek a tudatos vásárlásban

Egy kisfilm segít abban, hogy mindent megtudjunk az ökocímkékről.

Kampány kezdődött a környezettudatos vásárlás fontosságának hangsúlyozásáért. A témában egy kisfilm is készült, hogy a vásárlók tájékozódhassanak arról, pontosan mire is jó az ökocimke, továbbá azért, hogy ezzel is segítsék az embereket a tudatosabb vásárlásban.

Mostantól ökocímkék segítenek a tudatos vásárlásban

Az ökocímke egy olyan könnyen felismerhető jelölés vagy logó, amely igazolja az adott termék környezetbarát tulajdonságait az előállítástól kezdve egészen a termék hulladékká válásáig

– írja a Sokszínű Vidék.

Az ökocímkékkel elátott termékeknek olyan szigorú szabályoknak kell megfelelniük (például az újrahasznosíthatóság vagy éppen a csökkentett energia- és vízfelhasználás terén), amelyek garantálják, hogy az előállításuk kisebb környezetszennyezéssel jár, valamint használatukkal a fogyasztó hozzájárul a káros környezeti hatások csökkentéséhez.

A hazai boltok polcain is számos olyan termékkel találkozhatunk, amelyeken szerepelnek ezek a jelölések.

Érdemes odafigyelnünk arra, hogy lehetőleg olyan termékeket válasszunk, amelyekkel óvjuk a környezetünket. Figyeljünk arra, hogy minél több, ökocímkével ellátott árucikket tegyünk a kosarunkba!


Még több a tudatos vásárlásról:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – gyors és olcsó(bb) fogások advent első hetére

Szép lassan beindul az év végi roham, de mi úgy döntöttünk, hogy az aktuális nemzetközi járványőrület bőven elég a lelkünknek, nem vagyunk hajlandóak ezen felül stresszelni – ha nem muszáj. Most, advent első hetén gyors, egyszerű és viszonylag olcsó fogásokkal segítjük a hajrát.

Nosalty

További cikkek