Ezek a legegészségesebb növényi olajok

Szeretnéd lecserélni az állati eredetű zsírokat a konyhádban, és növényivel pótolnád őket? Mutatjuk, melyek a legegészségesebbek.

Még ha nagyon igyekszünk, akkor sem tudjuk a különböző zsiradékokat teljesen kiiktatni a főzésünk során. Azonban könnyedén választhatunk egészséges növényi olajok közül, így kiiktatva az állatit.

Ezek a legegészségesebb növényi olajok

Avokádóolaj

A gyümölcsből nyert olajnak enyhe, szinte teljesen semleges íze van, telítetlen zsírsavakban gazdag, és E-vitamint is tartalmaz. Mivel nagyon magas a füstpontja, ezért magas hőmérsékleten is használhatjuk. Bátran használhatjuk, sütemények, pékáruk készítéséhez, de bevethető pörköléshez is.

Mogyoróolaj

Bár a mogyoróolajnak nem semleges az íze, így nem használható fel minden fogáshoz, ezt ellensúlyozza olyan fantasztikus tulajdonságaival, mint például hogy a felét telítetlen zsírsavak alkotják, és nagyszerű E-vitamin-forrás. Ideális húsok, zöldségek pirításához és grillezéséhez.

Repceolaj

A repceolaj füstpontja igazán magas, ezért rendkívül sokféleképpen felhasználható a konyhában. Bátran használd bő olajban sütéshez vagy süteményekbe is. Az összes növényi olaj közül a repceolaj tartalmazza a legkevesebb telített zsírsavat. Emellett sokkal olcsóbb, mint az előtte felsoroltak.

Szezámolaj

A szezámolaj gazdag telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban is, azonban telítettzsírsav-tartalma alacsony. Mivel füstpontja igen magas, ezért akár bő olajban sütéshez is használható.

Forrásunk volt.


Még több olaj:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek