Tavaszi zöldséges palacsinták – paradicsomos, spenótos és rukkolás sztárok a tányérodon

Három palacsinta – egyik sem hagyományos módon készül. Találtok majd köztük egy újragondolt olaszos érzésűt, egy svéd hűvöskéset, és egy picit módosított koreait.

Ha gyümölccsel finom a palacsintatészta, miért ne lehetne jó zöldségekkel is? Most egy paradicsomos, egy spenótos és egy rukkolás változatot hoztunk nektek. Három serpenyőben készített csoda, három égtájról: észak, dél és kelet palacsintaízlése találkozik egy helyen. Próbáljátok ki mindegyiket, hogy megtudjátok, melyik lesz az idei kedvencetek!

Paradicsomos töltött palacsinta - recept itt!

Paradicsomos töltött palacsinta

Imádom az olasz recepteket, akár autentikusak, akár újrahúzták őket. Ez egy átértelmezett puha tésztás piadina, amelynek a hajtástechnikája is alkalmazkodott a palacsinta rugalmasságához. A töltelék alapanyagainál érdemes igazi prosciutto-t, bivaly mozzarellát, és provolonét használni. Bármikor jó fogyasztani, a nap bármely szakában, de buliba, akár előre is összeállíthatjuk. Ilyenkor a megfelelő időpontban csak betoljuk a sütőbe, hogy pont szuper folyós legyen a közepe. Ennyi, és a partiellátás csillagos ötös lesz.

Spenótos palacsinta tükörtojással - recept itt!

Spenótos palacsinta tükörtojással

Elsőre inkább reggeli ételnek tűnik, de a spenótos tészta elég kiadós, így például egy könnyebb krémleves után második fogásnak is simán tálalhatjuk. Egyik kedvenc svéd blogger-szakácsomnál találtam ezt a gyönyörűséget, és hazai hozzávalókkal: bébispenóttal, medvehagymával, el is készítettem gyorsan. Annyira tavaszi, hogy tényleg most van itt az ideje!

Rukkolás tavaszi palacsinta - recept itt!

Rukkolás tavaszi palacsinták

Nemrég egy koreai receptes csoporthoz csatlakoztam, ott láttam ezt a fogást, ami eredetileg pásztortáskával, egy gyomnövény alsó leveleivel készül. Találtam is ilyet a szabadban, sőt elég sokat, de mivel nem erdőben, érintetlen területen, így nem mertem leszedni. Ki tudja hány kutyus tisztelte meg? Ezt a receptet viszont nem akartam kihagyni, így a hozzá nagyon hasonló küllemű rukkolával készítettem el. Szerintem pitypanglevéllel is működik, ezt azért írom, ha valaki nem kedvelné a rukkolát, én ismerek ilyet. Különben a rukkola sütés után teljesen elveszíti a borsmustáros jellegét, tehát nyugodt szívvel ajánlom, először ezzel próbáljátok ki. Most vegán módon készítettem, tojáshelyettesítőként két teáskanál lenmaglisztet kevertem kicsi vízzel. Jövő héten a sima, tojásosat is tuti elkészítem. Most hogy erről írok, ez ízlett a legjobban a három palacsinta közül. Ehhez hozzá kell tenni, hogy pár perccel ezelőtt, amikor még a spenótosnál tartottam, akkor azt vallottam volna kedvencemnek. Szóval, érdemes lesz még egyszer végigenni ezt a listát, hogy rangsort állíthassak fel!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több finomság Grétitől itt:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek