Nizzai saláta

A Nizzai salátát eredetileg vinaigrette öntettel készítik. István egyszerűbb olajos-ecetes változatot készített hozzá, mégis Ő nyerte A Konyhafőnök mai párbaját. Vajon ezért?

Nizzai saláta

Hozzávalók 4 főre

Elkészítés

  1. A darabokra tépkedett salátaleveleket összekeverjük a paradicsom-, paprika- és uborkakockákkal, felkarikázott újhagymával és a félbevágott olajbogyókkal.
  2. Az egészet megöntözzük az olaj-borecet keverékével, átforgatjuk.
  3. Az összekevert saláta tetejére halmozzuk az összedarabolt tonhalat, szardellafilét, végül a tojásnegyedeket.
  4. Salátánkat sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...