Nincs kifogás, mától reggelizz!

Rohanok, korán keltem, „nemvagyokéhes", én reggel nem tudok enni, épp, hogy csak a kávéra vagy teára van időm, na, meg fogat mosni... Mindig van kifogásunk reggeli helyett.

Sajtos muffin recept

Ahogy a szólás is mondja, úgy reggelizz, mint egy király. Mondjuk, nem tudom, hogy anno a királyok hogyan reggeliztek, de valószínűleg nyugiban, lassan, kisujjukat sem mozdítva. Ha ezt ma nem is tudjuk megtenni, azzal legyünk tisztában, hogy a reggeli étkezés mennyire fontos. Energiabevitelünk tekintetében ilyenkor kellene elfogyasztanunk a napi energiaszükségletünk negyedét. Szerintem a reggeli, főleg a hétköznapi, legyen egyszerű, változatos, és lehetőleg minden tápanyag képviseltesse magát.

A reggeli megfelelő energiaszinthez szükségünk van a szénhidrátokra. Készítsük szendvicsünket teljes kiőrlésű kenyérből, kifliből,tegyünk bele szeletelt salátalevelet, retket, paprikát, kígyóuborkát, reszeljünk bele répát. Az se baj, ha a szendvicsünk tőlük lesz jó púpos.

Válasszunk zsírszegény felvágottat, szeleteljük a sajtot vékonyan, ne terheljük meg szervezetünket feleslegesen a nap elején. Az otthon készített, jól eltarthatóhideg sültek, pulykából, sovány sertéscombból kiválóan kiegészíthetik szendvicsünket. Ha nem kívánjuk reggel a szendvicset, dobjunk össze magunknak egy müzlikeveréket, áztassuk tejbe vagy joghurtba, turbózzuk fel friss vagy aszalt gyümölcsökkel.

Pikáns avokádókrém recept

Krémes, egészséges tejes vagy joghurtos gyümölcsturmixunkat pillanatok alatt elkészíthetjük, de ha csak friss vitaminbombára vágyunk, préseljünk friss narancs- vagy almalevet, turmixoljuk össze banánnal, körtével, kevés fahéjjal, gyömbérrel. Ezeket az italokat szerintem még édesíteni sem érdemes, élvezzük a gyümölcsök üdítő ízét.

Hétvégén aztán mehet a kényeztetés, mindenkinek habitusa szerint – jöhetnek a finom és különleges omlettek, ráérős péksütemények.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Örülök a "kínai konyháról" írt soroknak. Régóta szeretném megtudni: hogyan készül az a különlegesen finom barna tészta. Nekem egyszer (kétszer) úgy sikerült, hogy elsüllyesztettem a tésztát b?séges olajban, addig hagytam "f?ni" benne, amíg barna lett. Ezután tettem sós vízbe. Nagyon finom, de "kicsit" gazdaságtalan volt, mert az olajjal nem tudtam mit kezdeni ezután. Van jobb receptje valakinek? Köszönöm szépen !!!

eva0812

Szia Forró olajban nem f?zni hanem sütni kell a tésztát.Utána ugyan úgy kif?zni mint a száraz tésztát.

Címlapról ajánljuk

További cikkek