Sajtos muffin recept

Sajtos muffin
Sajtos muffin
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (67)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pogácsa helyett... Ha valami hasonló ízre vágyunk, de nincs sok időnk pepecselni a pogácsák készítésével.
Ausztrál barátnőmtől ajándékba kapott Muffin Bible c. receptes gyűjtemény alapján.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A formák előkészítéséhez

ajánlat

Langyosan a legfinomabb.

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

sajtos-köményes muffin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, a sót, a sajtot és a köménymagot.
  2. Az enyhén felvert tojást elkeverjük a tejjel és hozzáöntjük a lisztes egyveleghez. Az olvasztott vajat és a mustárokat úgyszintén, majd pár mozdulattal összevegyítjük a tálban lévő összes hozzávalót.
  3. A tésztát kivajazott, vagy papírkapszlikkal bélelt (standard, 12-es) muffinforma mélyedéseibe igazságosan elosztjuk.
  4. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük a sajtos muffinokat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 61
össznézettség: 167 365
elküldve: 97
receptkönyvben: 3 703
elkészítve: 231/287
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (67)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Melcset
Melcset sze, 2017-03-15 20:10

Az előbb készítettem el, és nagyon finom lett! Egy előttem hozzászóló írta, hogy rizslisztet használt, így én is azt tettem bele, illetve friss füstölt sajt volt itthon, ami inkább túró állagú, ez került még bele, illetve egy teáskanál sütőpor (az evőkanálnyit sokalltam). Többen említették, hogy a muffin kapszliba beleragadt a süti, ezért inkább sütőpapírból kivágott négyzeteket tettem a formákba, ebből gyönyörűen kijöttek.

VisualKei
VisualKei p, 2016-02-26 20:12

Pontosan követtem a receptet. Ennek ellenére semmi íze és nem lehet levenni róla a papírt. Este 10-ig talán leszedegetem róla és 18:40-től eddig a másodikat szedegetem. Szerintem töröld a papíros lehetőséget, csak a vajazás maradjon, sok ideget megspórolsz másoknak.

kertmami
kertmami sze, 2014-07-30 14:15

Szia Petra
Lehetséges, hogy egy evőkanál sütőpor kell a muffinhoz???? Vagy az ek jelölés mit jelent?

almadi-agi
almadi-agi / almadi-agi h, 2014-01-27 14:30

Sziasztok!
Elkészítettem, finom lett, de legközelebb kevesebb sót teszek bele, mert nekem túl sós lett. Volt itthon egy felesleges csokor petrezselyem, én azt beledaraboltam ollóval. Vaj helyett pedig sütőmargarint használtam és a papírkosarakat simán a tepsire tettem rá és abba kanalaztam bele a tésztát. Nekem simán lejött a papír róluk. Köszönöm a receptet!

Macskosz76
Macskosz76 sze, 2014-01-15 22:09

Nagyon finom lett, én őrölt köményt használtam, s mivel nem volt itthon dijoni mustár, bolondítottam egy kis szerecsendióval és frissen őrölt színes borssal. Nylon zacskóban még másnap is szupi volt! Köszi a receptet!!!!! :)

hyperx
hyperx cs, 2014-01-09 15:55

jó ötlet, köszi! én parmezánnal csináltam, szuper lett! szilikon formát ajánlom hozzá, mert a papírral nagyon összesült

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 v, 2014-01-05 15:07

Mivel nem szeretjük a köményt, kihagytam belőle, 6 db-ot szezámmaggal szórtam meg, 6 db pedig maradt simán (a férjem nem szereti a szezámmagot sem). A férjemnek egyáltalán nem jött be, szerintem nem volt rossz, bár ha még egyszer megcsinálnám, akkor biztosan egy kicsit kevesebb sütőporral csinálnám, mert picit lehetett érezni az ízét.

katesz81
Katesz / katesz81 k, 2013-06-18 16:13

Ez szuperul hangzik, mindenkeppen elkeszitem! Szerinted a picit csipos angol mustar is jo bele? Koszonom!

papp73
papp73 h, 2013-04-01 00:53

Forrón, melegen, langyosan isteni finom... mint egy jó pogi. Kihűlve már nem az igazi, másnap már számomra élvezhetetlen volt. Frissen melegen viszont jó kis nasi bor mellé! Köszönöm a receptet!

Artemisz
Artemisz cs, 2013-03-07 13:36

A receptben megadott mennyiségek tökéletesen megfelelnek egy 12 db-os muffin tepsihez, nincs maradék!
Többször megsütöttem, a muffinok állagra, ízre, dizájnra :) kifogástalanok!
Én még annyit teszek hozzá, hogy megszórom a tetejüket len- és szezámmaggal.

Üdv.

taranikó
taranikó szo, 2013-02-16 20:43

Nagyon fimon lett, én kihagytam a köménymagot, mert nem igazán szeretem. A gyerekek alig várták, hogy kisüljön. Köszi a receptet. Anikó

agibaby
agibaby szo, 2013-02-16 15:15

Szia Petra!

Én ma megsütöttem és isteni finom lett. Annyit változtattam, hogy szénhidrát csökkentett lisztből készítettem, így egy picivel több tejet tettem hozzá, és kihagytam a köménymagot, helyette szezámmaggal szórtam meg a tetejét! A férjem majd este fogja lemeózni, de biztos vagyok benne, hogy ízleni fog neki, mert bármit sütök-főzök mindent szeret! :)

Sziszi1987
Sziszi1987 szo, 2013-02-16 12:56

Én is meg fogom sütni,ez tuti. A mustárból elég,ha csak a simát rakom bele?Ugyanis nem vennék egy üveg dijonit azért a kis mennyiség miatt. És hány darabhoz van?

petra
Petra / petra h, 2013-02-18 12:18

Persze, csak normál mustár is jó bele, 12 db muffin lesz a fenti mennyiségből.
Üdv,
Petra

bogicsku
bogicsku p, 2013-01-11 15:49

Kedves Petra!

Köszönöm a receptet! A család kapacitására való tekintettel rögtön dupla adagot sütök, az első készen van. Lemeóztam, nagyon nagyon finom!
Kérdés: a muffinforámát kikentem, beleraktam a papírkapszlikat, de a papír ráragad a muffinra, nem is tudom teljesen leszedni. Ki kell kenni a formát és a papírt is?? Az édes muffinokkal is így járok. Köszönöm a segítséget előre is. További jó sütkérezést! :)

petra
Petra / petra v, 2013-01-13 20:41

Kedves Bogicsku,
Csak a formát kentem ki, a papírt természetesen nem:-). Nekem is egyébként ragad a papír az elején, de azt tapasztaltam, ahogy kihűlnek, úgy szépen lejön.
Üdv
Petra

welli
welli k, 2012-11-13 07:25

Kedves Petra! Köszönet a receptért, finom lett! :) Picit reformosítottam összetevőit tekintve (2/3 rész zabpehelyliszt + 1/3 rész lenmagliszt) és zabtejet használtam hozzá. A tésztát kiegészítettem egyharmad doboz túróval, mert túrós-sajtos ízre vágytam. Nagyon jó lett :)
Üdvözlettel,
Eszter

Stassy
Stassy v, 2012-10-28 15:52

Sziasztok. Hogy tudok receptet feltölteni? Elég gyakorlatlan vagyok még ezen a téren. Nagyon fincsinek tűnik ez a recept, biztosan kipróbálom.Előre is köszi a segítséget.

petra
Petra / petra v, 2012-10-28 17:15

Kedves Stassy,
Rögtön küldünk egy emailt, amiben segítséget nyújtunk a receptfeltöltéshez.
Üdv
Petra

lilaakac
lilaakac szo, 2012-04-21 09:47

Rizsliszttel és feta sajttal sütöttem, kevesebb vajjal és egy pici olajjal, nagyon finom, köszönöm a receptet!

istria
istria v, 2012-04-08 12:57

Hajnalban, míg a család horpasztott, gyorsan "összedobtam". Nagyon finom lett! Tettem bele kevés túrót és szezámmagot, nem rontotta el :) Köszi a receptet!

libaláb
libaláb h, 2012-03-26 00:05

Elkészítettem én is, egy ici-pici változtatással, tettem bele egy kis füstölt sonkát és joghurtos krémsajtot, isteni finom lett.

siklitimi
siklitimi / siklitimi szo, 2012-03-03 20:54

Köszönöm a receptet, már többször megsütöttem! A blogomban is közzé tettem, persze megemlítve, hogy itt, és a Te neveddel találtam:-)

erykababuci1987
erykababuci1987 v, 2012-02-12 17:54

Tokeletes, tokeletes, tokeletes!! En egy pici szelet kolbaszt belecsempesztem a kozepebe es ugy sutottem meg! Nagyon jo a recept, koszonom szepen! :-)

Babanet
Babanet cs, 2012-01-05 20:43

Tényleg pikk-pakk kész lett és nagyon finom! A holnapi gyerekbulira, meló után pont belefért, azért mégiscsak valami házi finomság :) Köszönöm a receptet!

ingi
ingi / ingi szo, 2011-11-19 20:11

Sonkával és rozsliszttel..... isteni lett !!! Duplájára fel jött. Nagyon jó recept ! Köszönöm +++

75rita
75rita k, 2011-09-06 16:14

Szuper lett! Tegnap este jutott eszembe, hogy nincs uzsonnának való a gyerekeknek, gyorsan megsütöttem, és mindenkinek ízlett, ami nagy szó! Köszönöm a receptet!

rókabor
rókabor k, 2011-08-30 12:21

Kedves Petra!
Köszi a receptet!
Királyi reggeli lett belőle! Hmm... :)

oreganyo
oreganyo v, 2011-07-17 07:54

Szervusz Petra!
Megint megtaláltalak! már többféle muffint sütöttem, ami az én korosztályom szerint nem is sütemény, de én akkor is megsütöm valamelyik nap, amikor "váratlanul" beugrik egy volt munkatársnőm, aki nem szereti az édességet. Bízom a receptedben.
Szeretettel: Öreganyó

chi
chi cs, 2011-06-30 21:55

Kedves Petra!
Nagyon jó a recept , én paradicsomos-bazsalikomos ízesítésű sajttal készítettem el és még szórtam rá egy kis szárított bazsalikomot is =)

petra
Petra / petra v, 2011-04-03 21:03

Kedves Jeva147,
Ahogy rossz minőségű sütőpapírok is vannak a piacon, úgy rosszabb minőségű muffinpapírok is. Ez lehetett az oka, hogy ráragadt.
A legegyszerűbb azonban, ha a muffinsütő tepsi mélyedéseit kivajazod és úgy kanalazod bele a tölteléket, így biztosan nem lesz ilyen probléma:-)
Üdv,
Petra

506