Nigella nem rejtette véka alá véleményét - "nekiment" a divatdiétázóknak

Nigella Lawson nem először nyilatkozik negatívan a szélsőséges diétákról - ezúttal főiskolai hallgatókkal osztotta meg a véleményét.

"Mostanában elég extrém étkezési szokások jöttek divatba" - mondta Nigella Lawson, az idehaza is kedvelt brit szakácsnő egy torontoi vendéglátóipari főiskola hallgatóinak tartott előadásán. Nigella szerint az ún. egészséges táplálkozási irányzatok egy része valójában nem más, mint étkezési zavarok szebb köntösbe bújtatva, és hogy az emberek csak kínozzák magukat azzal, hogy állandóan azt figyelik, mit ehetnek és mit nem.

A brit sztárszakács arról is beszélt, hogy sok ismerőse megtagadja magától a kényeztető falatokat - hogy aztán később ész nélkül befalják azokat. "Nem sok értelme van annak, hogy kizárjunk egyes élelmiszercsoportokat az étrendünkből, inkább mindenből fogyasszunk egy keveset." - nyilatkozta. Nigella nem először "megy neki" a szélsőséges diétákon élőknek, már 3 évvel ezelőtt is hasonlóan nyilatkozott a divatdiétákról.

Személy szerint azt gondolom, hogy a helyzet azért nem ennyire fekete vagy fehér, hiszen számos - valós - oka lehet annak, hogy valaki valamilyen okból kizár az étrendjéből élelmiszereket. De az is tény, hogy a legtöbben nem vagyunk tisztában szervezetünk működésével, hogy mire van szükségünk és mire nincs és, hogy az állandóan felbukkanó újabb és újabb divatdiéták követésével milyen károkat okozunk egészségünknek.

Ezért - talán nem meglepő módon - úgy gondolom, hogy étrendi kérdésekben érdemes képzett szakemberhez, azaz dietetikushoz fordulni, aki személyre szabottan fogja tudni meghatározni az étrendi alapelveinket. Emellett persze mindig örülök annak, ha hiteles, ismert emberek értelmesen nyilatkoznak, és megfelelő üzeneteket közvetítenek rajongóik millióinak.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

via

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek