Az ok, amiért soha ne egyél narancsot lefekvés előtt

Ha pihentető alvásra vágysz, akkor semmiképpen se egyél narancsot közvetlenül lefekvés előtt. Mondjuk is, hogy miért!

Mi is szeretjük egy kis naranccsal zárni az estét, ám, mint kiderült ez a gyümölcs nem a legmegfelelőbb lefekvés előtti nassolnivaló. Arról már hallottunk, hogy a nagyon fűszeres, valamint magas kalória- cukor- vagy szénhidráttartalmú ételek a gyomorsav túltermelését okozhatják, ezért is érdemes őket elkerülni este. De arról még nem, hogy miért számít rossz választásnak a narancs...Most veled is megosztjuk, hogy mit találtunk.

A késői nassolás megakadályozhatja a nyugodt és pihentető alvást

A narancs lefekvés előtti elfogyasztása nyugtalan alváshoz vezet

Kezdjük a legelején. A narancs más gyümölcsökhöz képest viszonylag alacsony cukortartalommal rendelkezik, hiszen nagyjából 12 gramm cukor található benne, míg a mangóban majdnem 23 gramm van. Tehát a narancs esetében nem a cukor okozza a problémát.

Hanem a savas jellege.

A narancs pH-ja ugyanis 3,3 és 4,2 között van, ami azért probléma, mert minden olyan élelmiszer, aminek 4 alatti a pH-értéke, az savasnak minősül.

Tehát attól függetlenül, hogy valaki refluxban vagy emésztési zavarban szenved, ha lefekvés előtt elfogyaszt egy narancsot, akkor könnyedén megjelenhetnek nála az említett betegségek tünetei (például: maró, égő érzés a nyelőcsőben). Mondani sem kell, hogy nem könnyű elaludni akkor, ha a sav felmarta a nyelőcső nyálkahártyáját.

Jobban teszed, ha alvás előtt megeszel egy ellentétes hatású banánt, ami még segíthet is semlegesíteni a kínzó savas refluxot.

Forrásunk volt.


Még több a szép bőrért:

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek