25 hely, ahol féláron ehetsz pizzát holnap, a nápolyi pizza ünnepén

Amióta először nápolyi pizzába haraptunk, nem tudjuk elengedni. Egyszerre légies és szaftos, lényeges a tésztája és a feltét, nem beszélve készítési metódusáról, ami egy valódi művészet. Szeptember 19-én ezt a dél-olasz specialitást ünnepli az egész ország, Szolnoktól Derecskéig.

A Nápolyi Pizzériák Éjszakája ráadásul nem véletlenül esik erre a napra: ez Campania fővárosában San Gennaro ünnepe. Egész napos imádságok szólnak érte, bekövetkezik a vércsoda, a sikátorokkal teli, hangulatáról, mesés süteményeiről, Maradonáról és persze a pizzáról híres település pedig új arcát mutatja ilyenkor. Egy még nyüzsgőbbet, még szabadabbat, mint amit egyébként is tapasztalhatunk a Vezúv lábánál. Szeptember 19. a pizzáról szól majd, és 25 márka pizzériájában 50%-os áron kínálnak majd legalább 3-féle különlegességet.

25 hely, ahol féláron ehetsz pizzát holnap, a nápolyi pizza ünnepén / Fotó: Facebook

San Gennaro püspök vértanúhalált halt, lefejezték a kereszténység felvétele és terjesztése miatt. Egy hölgy azonban fiolába gyűjtötte vérét, amit magánál tartott, és csak később adott át Nápoly vallási elöljáróinak. A vérrel teli üvegcsét eltették, és ezer évig nem is volt különösebb jelentősége, ám amikor egyesítették San Gennaro fejereklyéjével, a legenda szerint az alvadt, megkövült vér ismét folyékonnyá változott! Ez a nápolyi vércsoda, amit a város minden évben két-három alkalommal megül, de a fő ünnepség szeptember 19-től indul. Nos, pont ezért lett ez a kedd a Nápolyi Pizzériák Éjszakájának napja.

Ez az első ilyen országos rendezvény, és abban is rejlik különlegessége, hogy nem egy helyre hozza el a pizzériákat, hanem mindenki a saját üzletében, éttermében marad. Így lehet országos lefedettségű, több ember által elérhető közös összefogás.

Lényege, hogy akik már ismerik és szeretik a nápolyi stílusú pizzát, azok is kísérletezzenek esetleg új helyeken, új ízkombinációkkal, akik pedig még csak távolról figyelték az olasz remeket, azok is kipróbálják, immár nyomott áron. A csatlakozó pizzériák ezen az estén/éjszakán legalább 2 órával tovább tartanak nyitva, mint az átlagos, és minimum 3-féle pizzát 50%-os áron kínálnak majd. Mindegy, hogy Margherita, valami gombával készített fantázia vagy csípős szalámi, minden pizzéria más és más specialitással készül.*

Az országosan csatlakozó pizzériák pedig a következők:

*Az éttermek, pizzériák csupán a készlet erejéig tudják teljesíteni a rendeléseket, az is megeshet, hogy idő előtt elfogy majd a tészta. Érdemes a helyek Facebook-oldalát és saját eseményét is figyelni, ahol tájékoztatnak az esetleges asztalfoglalás, előfoglalás lehetőségéről. Az akció kizárólag a helyben fogyasztott, megjelölt pizzákra vonatkozik, 2023. szeptember 19-én, az éttermenként meghatározott esti/éjjeli órákban.

További információ elérhető az alábbi linkeken:

Nápolyi Pizzériák Éjszakája hivatalos Facebook-esemény
Nápolyi Pizzériák Éjszakája Facebook
Nápolyi Pizzériák Éjszakája TÉRKÉP

Szerző: Pákozdi Nóra
Címlapkép: Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a gasztrokülönlegességek is lázba hozhatnak:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek