25 hely, ahol féláron ehetsz pizzát holnap, a nápolyi pizza ünnepén

Amióta először nápolyi pizzába haraptunk, nem tudjuk elengedni. Egyszerre légies és szaftos, lényeges a tésztája és a feltét, nem beszélve készítési metódusáról, ami egy valódi művészet. Szeptember 19-én ezt a dél-olasz specialitást ünnepli az egész ország, Szolnoktól Derecskéig.

A Nápolyi Pizzériák Éjszakája ráadásul nem véletlenül esik erre a napra: ez Campania fővárosában San Gennaro ünnepe. Egész napos imádságok szólnak érte, bekövetkezik a vércsoda, a sikátorokkal teli, hangulatáról, mesés süteményeiről, Maradonáról és persze a pizzáról híres település pedig új arcát mutatja ilyenkor. Egy még nyüzsgőbbet, még szabadabbat, mint amit egyébként is tapasztalhatunk a Vezúv lábánál. Szeptember 19. a pizzáról szól majd, és 25 márka pizzériájában 50%-os áron kínálnak majd legalább 3-féle különlegességet.

25 hely, ahol féláron ehetsz pizzát holnap, a nápolyi pizza ünnepén / Fotó: Facebook

San Gennaro püspök vértanúhalált halt, lefejezték a kereszténység felvétele és terjesztése miatt. Egy hölgy azonban fiolába gyűjtötte vérét, amit magánál tartott, és csak később adott át Nápoly vallási elöljáróinak. A vérrel teli üvegcsét eltették, és ezer évig nem is volt különösebb jelentősége, ám amikor egyesítették San Gennaro fejereklyéjével, a legenda szerint az alvadt, megkövült vér ismét folyékonnyá változott! Ez a nápolyi vércsoda, amit a város minden évben két-három alkalommal megül, de a fő ünnepség szeptember 19-től indul. Nos, pont ezért lett ez a kedd a Nápolyi Pizzériák Éjszakájának napja.

Ez az első ilyen országos rendezvény, és abban is rejlik különlegessége, hogy nem egy helyre hozza el a pizzériákat, hanem mindenki a saját üzletében, éttermében marad. Így lehet országos lefedettségű, több ember által elérhető közös összefogás.

Lényege, hogy akik már ismerik és szeretik a nápolyi stílusú pizzát, azok is kísérletezzenek esetleg új helyeken, új ízkombinációkkal, akik pedig még csak távolról figyelték az olasz remeket, azok is kipróbálják, immár nyomott áron. A csatlakozó pizzériák ezen az estén/éjszakán legalább 2 órával tovább tartanak nyitva, mint az átlagos, és minimum 3-féle pizzát 50%-os áron kínálnak majd. Mindegy, hogy Margherita, valami gombával készített fantázia vagy csípős szalámi, minden pizzéria más és más specialitással készül.*

Az országosan csatlakozó pizzériák pedig a következők:

*Az éttermek, pizzériák csupán a készlet erejéig tudják teljesíteni a rendeléseket, az is megeshet, hogy idő előtt elfogy majd a tészta. Érdemes a helyek Facebook-oldalát és saját eseményét is figyelni, ahol tájékoztatnak az esetleges asztalfoglalás, előfoglalás lehetőségéről. Az akció kizárólag a helyben fogyasztott, megjelölt pizzákra vonatkozik, 2023. szeptember 19-én, az éttermenként meghatározott esti/éjjeli órákban.

További információ elérhető az alábbi linkeken:

Nápolyi Pizzériák Éjszakája hivatalos Facebook-esemény
Nápolyi Pizzériák Éjszakája Facebook
Nápolyi Pizzériák Éjszakája TÉRKÉP

Szerző: Pákozdi Nóra
Címlapkép: Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a gasztrokülönlegességek is lázba hozhatnak:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...