Ezt a trükköt imádni fogja a család: készíts ropogós sült krumplit olaj nélkül, percek alatt

Egészséges, gyors, és még a sült krumpliról sem kell lemondani. Próbáld ki ezt az egyszerű trükköt. Napi tippünk:

A krumpli igazi jolly joker. Könnyűre, olajmentesre és valami gyorsra vágysz? Akkor ezt trükköt ki kell próbálnod! Ráadásul légsütőre sem lesz szükséged, és csak 20 percet vesz igénybe.

További nagyon ropogósok, sütőn innen és túl:

Ez a módszer tökéletes választás akár köretként, akár egészséges nasiként is.

Hogyan készíts olaj nélkül ropogós sült krumplit?

  • Válassz keményebb krumplit, és mosd meg. Meghámozhatod, de a héját is rajtahagyhatod.
  • Vágd vékony hasábokra. Minél vékonyabb, annál gyorsabban megsül, és annál ropogósabb lesz.
  • Főzd elő enyhén sós vízben 5–7 percig, csak annyira, hogy egy kicsit megpuhuljon.
  • Szűrd le és töröld szárazra a krumplit. Használhatsz konyhai papírt vagy egy tiszta konyharuhát. Ez a lépés nagyon fontos, különben nem lesz igazán ropogós.
  • Forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes-magas lángon, de NE tegyél bele olajat!

Tedd a krumplit a serpenyőbe úgy, hogy ne fedjék egymást. Néhány percig mindkét oldalukat hagyd "sülni", amíg aranybarnák nem lesznek.

300 gramm krumplira levetítve ez a recept összesen 210–240 kalóriát tartalmaz. Tehát olcsó, finom, gyors és még egészséges is!

Forrásunk volt.


Még több gasztroötlet itt:

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...