A krumpli igazi jolly joker. Könnyűre, olajmentesre és valami gyorsra vágysz? Akkor ezt trükköt ki kell próbálnod! Ráadásul légsütőre sem lesz szükséged, és csak 20 percet vesz igénybe.
További nagyon ropogósok, sütőn innen és túl:
Ez a módszer tökéletes választás akár köretként, akár egészséges nasiként is.
Hogyan készíts olaj nélkül ropogós sült krumplit?
- Válassz keményebb krumplit, és mosd meg. Meghámozhatod, de a héját is rajtahagyhatod.
- Vágd vékony hasábokra. Minél vékonyabb, annál gyorsabban megsül, és annál ropogósabb lesz.
- Főzd elő enyhén sós vízben 5–7 percig, csak annyira, hogy egy kicsit megpuhuljon.
- Szűrd le és töröld szárazra a krumplit. Használhatsz konyhai papírt vagy egy tiszta konyharuhát. Ez a lépés nagyon fontos, különben nem lesz igazán ropogós.
- Forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes-magas lángon, de NE tegyél bele olajat!
Tedd a krumplit a serpenyőbe úgy, hogy ne fedjék egymást. Néhány percig mindkét oldalukat hagyd "sülni", amíg aranybarnák nem lesznek.
300 gramm krumplira levetítve ez a recept összesen 210–240 kalóriát tartalmaz. Tehát olcsó, finom, gyors és még egészséges is!
Még több gasztroötlet itt: