Ne öntsd ki a kukorica főzővizét, inkább készíts benne tésztát!

Napi Tippünkkel egyszerre spórolhatsz és adhatsz plusz ízt a tésztaételeidnek: ahelyett, hogy friss vízben főznéd, használd a kukorica utána maradt vizet!

Azt már mindannyian tudjuk, hogy a tészta főzővizét nem szabad kiönteni, mert a legfinomabb tésztaszósz elkészítéséhez elengedhetetlen hozzávaló. Azonban más ételek főzővizét is épp ugyanilyen jól fel lehet használni újból: bizony, a kukorica után maradt vízben tésztát is készíthetsz!

Ne öntsd ki a kukorica főzővizét, inkább készíts benne tésztát!

Ne öntsd ki a kukorica főzővizét

Itt a nyár, ami sok egyéb kedvenc alapanyagunk mellett a kukoricának a szezonját is elhozta. Nincs is jobb, mint a strandon töltött nap után csak gyorsan feltenni főni (valószínűleg több időt vesz igénybe, hogy ehető hőmérsékletű legyen, mint megfőzni) néhány cső kukoricát, majd élvezni az édes és ropogós finomságot. Azonban ahogy például a tészta vagy a rizs főzővizét se öntsd egyenesen a lefolyóba, a kukorica főzővizét is érdemes megmenteni és másodszor, sőt aztán harmadszor is csatasorba állítani. Ezzel nemcsak, hogy vizet spórolsz, de még egy kis édes ízt is adsz a következő ételednek.

Tehát, ha megfőzted a lábosban a piacon beszerzett kukoricát, utána sózd meg a vizet (ha nem tetted volna, mert az utólagos sózás híve vagy), forrald fel és mehet bele a kedvenc tésztád. Ez a víz kétszeresen keményít, így bármilyen szószt vagy mártást készíts belőle, még jobban összerántja az ízeket.

Ezen felül a kukoricavíz finoman édes, földes ízt kölcsönöz a szósznak és magának a tésztának is.

Ráadásul nem is kell itt megállnod. A kukoricavíz az az ajándék, ami soha nem fogy el, ugyanis azután, hogy tésztát főztél benne és egy részét felhasználtad a szószodhoz, használhatod a levesek készítéséhez keményítőtartalmú alapként. De helyettesítheted vele akár a csirkealaplevet is más ételekben, mintegy növényi alternatívaként.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tippet találsz itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek