Vannak alapanyagok, amiket szinte mind nap használunk (liszt, cukor, tojás) és ezért gyakran is vásároljuk őket: mondhatni, a ciklus kiegyensúlyozott, ezáltal felesleggel sem kell számolnunk. Persze a kamránk polcain nem csak ezek foglalják a helyet, hanem egy sor másik, obskúrusabb hozzávaló: olajos magok, gabonák, magvajak, szószok és mártások – mind-mind olyan alapanyagok, amiket egy specifikus receptért, felhasználási mód miatt vettünk és azóta a nyakunkon ragadtak, és nem is valószínű, hogy a közeljövőben el fognak fogyni.
Ha már nagyon elegünk van abból, hogy foglalják a helyet ezek a ritkán használt alapanyagok, süssük őket süteménybe, így édes módon bosszút állva a különcségükön.
Nézd meg galériánkban a kevert süteménybe süthető kallódó alapanyagokat!
Receptek, amelyekben landolhatnak a fenti alapanyagok:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További konyhai trükköktél olvasd el ezeket a cikkeket is: