Itt az igazság: be kell áztatni a kukoricát grillezés előtt?

Napi Tippünkben körbejárjuk a kérdést: be kell áztatni a kukoricát grillezés előtt vagy nem?

Van valami varázslatos abban az édességben és karamellizációban, ami a kukoricán grillezéskor kialakul. A füstös íz, a zsenge és ropogós szemek nem véletlenül teszik a főtt kukorica mellett a grillezett változatot olyan népszerű étellé és a grillpartik menüjének elengedhetetlen elemévé nyáron. Azonban van egy kérdés, ami megosztja a grillezés szerelmeseit: be kell-e áztatni a kukoricát grillezés előtt vagy sem? Ennek jártunk utána.

Itt az igazság – Be kell-e áztani a kukoricát grillezés előtt?

Áztatni vagy nem áztatni

A kérdést valójában az dönti el, hogy miként fogod meggrillezni a kukoricát, a csuhéjában vagy anélkül. Ha az előbbi a helyzet, akkor mint sok más, grillezett zöldség esetében, a kukoricát is érdemes hideg vízbe beáztatni grillezés előtt. Ez két fontos célt szolgál.

Egyrészt ez megakadályozza, hogy a kukorica levelei megégjenek vagy lángra kapjanak grillezés közben. Másodszor, a felesleges nedvesség segít hogy párolódjon a kukorica a héjában, és a kukoricaszemek a lehető legzamatosabbá és legpufibbá válnak.

Hogyan csináljuk?

Távolítsd el a megbarnult és elszáradt leveleket, majd az áztatáshoz való előkészítés részeként hajtsd hátra a leveleket (de ne téped le őket) és távolítsd el a haját (ez nem kötelező, de forrón sokkal nehezebb lesz kivitelezni), majd a kukoricát legalább 30 percig, de a legjobb, ha egy-két óráig hagyod hideg vízben ázni, mielőtt a grillre tennéd.

Miután letelt a kellő idő, vedd ki a csöveket a vízből, és rázd le a felesleges nedvességet. Esetleg egy konyharuhával is átlapogathatod őket. Ekkor kerülhet sor a kukorica fűszerezésére: kend meg rozmaringos olívaolajjal, vajjal és egy kis sóval, vagy szárított kaporral és fokhagymaporral megszórt vajjal. A fűszerekkel egyenletesen és alaposan kend be a kukoricát. Ha nagyon profi akarsz lenni, egy eltávolított levéllel foghatod és odakötözheted szorosan a többi levelet a csőhöz, ezzel maximalizálva az ízeket. Ezután tedd a csöveket közvetlenül a forró grillrácsra, és grillezd 12-15 percig, miközben rendszeresen átforgatod őket.

Mikor nem érdemes áztatni?

Vannak azonban olyanok, akik más iskolát vallanak, és szeretik kicsit szenesebben a kukoricát. Ezt úgy lehet elérni, hogy eltávolítod a leveleket és csupaszon kerülnek a grillre a csövek. Ha épp nincs időd beáztatni a kukoricát, akkor is így érdemes eljárnod. Eszerint a módszer szerint, ha a kukoricát áztatás nélkül grillezik, a szemekben lévő természetes cukrok hatékonyabban karamellizálódnak, ami édesebb és füstösebb ízhez vezet. Az áztatás kihagyása kissé ropogósabb textúrát is eredményezhet. Ízlés kérdése, ki hogyan preferálja.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekért kattints ide:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...