Eláruljuk a titkot a tökéletes görög salátához

Napi Tippünkkel az egyik legismertebb salátát, a görög salátát tudod még finomabbá tenni!

Nyáron nincs is jobb ebéd, mint egy könnyű, frissítő saláta sok-sok hidratáló zöldséggel és gyümölccsel. A grillpartik kedvence ugyan a krumplisaláta, de talán az örök favorit a klasszikus görög saláta, amit bármely napszakban és bárhol el lehet fogyasztani, különösen a nyári hónapokban. Az alábbi tippel pedig még finomabbá teheted!

Eláruljuk a titkot a tökéletes görög salátához

A görög saláta receptje jól ismert, és önmagába is egy tökéletesen szerkesztett étel: a frissességet az uborka adja meg, mély, sós ízvilágot az olívabogyó kölcsönöz neki, a hagyma egy kis savanykás pluszt képvisel, a lédús paradicsom az édeset képviseli, az egészet pedig a feta lágy krémessége koronázza meg. Ehhez jön még az extra szűz olívaolaj, ami összefogja az ízeket. De még így is lehet tenni azért, hogy még jobb legyen a kompozíció!

A @mediterranean.diet.plan Instagram oldala legalábbis ezt ígéri tippjével. A 875 ezer követővel rendelkező oldal alkotója egy krétai idős néni tippje szerint a görög salátáját.

Az egész igazán pofon egyszerű, annyi a lényege, hogy nem az összes fetasajtot morzsolja a saláta tetejére, hanem a felét belekeveri az öntetbe.

Így szól az iránymutatása: „Pépesítsd a feta felét 1 citrom levével, 1 evőkanál vörösborecettel és 4 evőkanál extra szűz olívaolajjal. Ezután keverd össze a salátával. A feta másik felét csak felkockázod/átlagosan felaprítod. Általában 2 tömböt használok, az egyiket pépesítve, a másikat apróra vágva". Az egészre még egy kis friss kapor kerül.

A végeredmény már látványra is extra krémes, mi mindenképp bevetjük ezt a tippet ezentúl görögsaláta készítés közben, hogy mindenkit levegyünk vele a lábáról!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyárias ötlet:

Legújabb receptek

Égetett cukkinikrémleves

Az önmagában szerény ízű cukkinit fantasztikus és különleges krémlevessé alakíthatjuk, ha turmixolás előtt jó alaposan megkapatjuk a sütőben. Nem kell félni a kozmálástól: épp ez ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.