A szimpla trükk, amivel mennyei lesz a krumplisalátád

Mindig lehet valami újat tanulni a főzés terén, még ha olyan egyszerű ételekről is van szó, mint a krumplisaláta. Az alábbi trükk pedig tényleg roppant egyszerű, mégis új szintre emeli ezt a klasszikus fogást!

Ha krumplis ételekről van szó, a tippek és trükkök tárháza végtelen: a tökéletesen krémes krumplipörétől a ropogós, belül mégis puha tepsis krumpliig többféle praktika létezik, és mindenki a sajátjára esküszik. De a krumplisaláta terén voltak elmaradások – kevésbé gyakran készül ez az étel, de éppen most, nyáron gyakran előkerül, ezért is annyira hasznos ez a praktika, amivel mennyei krumplisalátát készíthetsz.

A szimpla trükk, amivel mennyei lesz a krumplisalátád

A trükk Bobby Flay amerikai séftől származik, aki amellett, hogy étteremtulajdonos, televíziós műsorokat, így számos főzőshow-t is vezetett. Az egyik régi műsorában mutatta be ezt a trükköt is. A lényeg, hogy amíg fő a krumpli, addig összekeveri az öntetet a salátához: ecet, mustár, cukor, só, bors, olívaolaj és szalonnazsír (bár ez utóbbi elhagyható). Lényegében bármilyen alapanyagokkal is készíted, a fő mozzanat ezután következik a mennyei krumplisalátához!

Közvetlenül azután, hogy teljesen lecsepegtetted a megfőtt krumplikat, azonnal nyakon is öntheted az öntettel.

A hő hatására ugyanis nedvszívóbbak a burgonyaszemek, így az öntet mélyen behatol a forró gumók nyitott pórusaiba.

Ezután, mint minden burgonyasalátánál, hagyd lehűlni az egészet szoba-hőmérsékletűre, mielőtt megszórod például szalonnadarabokkal vagy bármi mással (apróra vágott kaprot és egy kis mogyoróhagymát ajánlunk). Ha a végén hozzá ezeket, nemcsak megakadályozod, hogy a zöldek megfonnyadjanak a meleg burgonyán, hanem gondoskodsz arról is, hogy a saláta jól nézzen ki.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Tavasz a konyhádban! A legjobb receptek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek