A hiba, amit mindenki elkövet fokhagymaaprításkor

A fokhagyma az egyik legalapvetőbb alapanyaga, de egyáltalán nem mindegy, hogyan használjuk fel. Mai Napi Tippünkben eláruljuk, hogyan vágd fel helyesen, hogy tökéletes legyen az ételeidben.

A fokhagyma szinte egyik magyar ételből sem hiányozhat. Általában aprítva kerül az ételekbe, de egyáltalán nem mindegy, hogyan aprítjuk. Sokan a fokhagymanyomót vagy a reszelőt veszik elő, mert arra következtetnek, hogy így majd remekül eloszlik a fokhagyma íze az ételben. Azonban épp az ellenkezője történik.

A hiba, amit mindenki elkövet fokhagymaaprításkor

Ezzel éppen csípősebb, erősebb hatást érnek el, ami könnyen túldominálhatja a többi alapanyagot az ételben. Emellett pedig a szétnyomott fokhagymát sokkal könnyebb odaégetni.

Éppen ezért azt javasoljuk, hogy inkább késsel vágd fel a fokhagymát egy vágódeszkán. A másik fontos, amit be kell tartanod, hogy hagyd egy kicsit pihenni a felvágott fokhagymát. Így felszabadul benne az allicin, aminek köszönhetően elérhetőek lesznek a fokhagyma egészségre gyakorolt jótékony hatásai.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásaink voltak.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Borzongató musical a nyári hőségben: Rebecca a Szegedi Szabadtérin

Újabb nagyszabású, magával ragadó zenés előadást mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccája A Manderley-ház asszonyát, Daphne du Maurier bestsellerét álmodja musicalszínpadra. Béres Attila bemutatója azonban nemcsak a világhírű regény – vagy éppen a Hitchcock nevéhez fűződő filmfeldolgozás – rajongóinak tartogat izgalmas pillanatokat!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyári egytálételek hússal és hús nélkül, 7...

Különleges egytálételekkel, baszk lecsóval, töltött kápiával, könnyű rakott kellel, tojásos nokedlivel, de meggy-, karfiol-, zöldség- vagy karalábélevessel is készültünk a hétre, nem is beszélve a szezonális édességekről. Áfonyás keksz, málnahab, citrompite, csokifagyi, meggyes piskóta? Nehéz lesz választani! Heti menü itt: