Ezért rakj alufólia-gombócot a mosogatógépedbe a TikTok szerint

Praktikák, amelyek megkönnyítik a takarítást? Jöhetnek minden mennyiségben! Ez a TikTok-trükk például a mosogatást könnyíti meg, és csak alufóliára van hozzá szükség.

Számtalan új trükköt sajátíthattunk már el a TikToknak hála a konzervnyitástól a szemeteszsák használatáig, de még mindig van mit tanulni! Egy új videó a mosogatógép használatához hozott egy olyan praktikát, amire biztosan nem gondoltunk volna.

Biztosan észrevetted már, hogy a mosogatógépből kivéve az evőeszközök felülete homályos. A @carolina.mccauley nevű felhasználó azonban egy egyszerű megoldást javasol a problémára: tegyél egy alufólia-labdacsot a mosogatógépbe az evőeszközös kosárba!

Ezért rakj alufólia-gombócot a mosogatógépedbe a TikTok szerint

Miként működik ez a trükk?

Az alufólia-gombóc kölcsönhatásba lép a mosogatógép-tablettában lévő vegyi anyagokkal, ami egyfajta oxidációs folyamat, hasonló az ezüst fényezésekor használt trükkhöz, amikor a problémás tárgyakat vízbe és mosóporba áztatják. Ilyenkor a mosószerben lévő vegyszerek kölcsönhatásba lépnek a fóliában lévő fémmel.

Ez egy ioncsereként is ismert folyamat, melynek révén nem lesznek homályosak az evőeszközök a mosogatógépben, hanem olyan jól néznek majd ki, mint újkorukban.

A teljes folyamathoz nézd meg a videót:

@carolina.mccauley

🍴 This dishwasher hack will leave your silverware sparkling ✨ #kitchenhacks #homehacks #dailyhacks #cleaningmotivation #hometips

♬ 1 step forward, 3 steps back - Olivia Rodrigo

Egy próbát mindenképp megér!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több TikTok:

Címlapról ajánljuk

További cikkek