Így távolítsd el a csillogó viaszos réteget az almádról

A boltban szikrázva sorakozó almáknak nem véletlenül olyan szép a felülete: ezeket viasszal vonják be, hogy még kívánatosabbak legyenek a vásárlók számára. Napi Tippünkben eláruljuk, hogyan tudod ezt a viaszréteget eltávolítani!

Viasz? Az almán? Igen, az alma természetes módon termel egy viaszréteget, amely megvédi a gyümölcsöt az esőtől és a kiszáradástól. Ezt a viaszt azonban a szüret utáni mosási folyamat során a szennyeződésekkel és a bogarakkal együtt eltávolítják. Ezért betakarítás után élelmiszeripari viasszal vonják be az almákat, hogy megakadályozzák a zúzódást, a túlérést és a penészedést. A viasz emellett segít megőrizni a tápanyagokat is.

Így távolítsd el a csillogó viaszos réteget az almádról

Bár ez a viasz teljesen biztonságosan fogyasztható, felmerülhet a kérdés, hogyan lehet eltávolítani az almáról, ha nem szeretnéd a vitaminok mellett ezt is bevinni, vagy egyszerűen nem szereted az állagát.

Hogyan lehet eltávolítani a viaszt az almákról?

A leggyorsabb és legegyszerűbb módja az alma viasztalanításának, ha meghámozod a gyümölcsöt, hiszen ezzel teljes körűen és végérvényesen megszabadítod az összes viasztól. Persze ez elég pazarló, és a héjban lévő sok tápanyagról is le kellene mondanod, ezért létezik egy ennél jobb megoldás.

Ehhez áztasd az almákat meleg vízbe, majd citrommal vagy ecettel kevert szódabikarbónával súrold át a felületüket.

Minden almán van viasz?

Nem, nem minden almán van ilyen viaszbevonat. A nagyon csillogó, fényes felszín árulkodó jele, hogy az almát viasszal vonták be, de a bio almákkal biztosra mehetsz, ha viaszmentes árut szeretnél vásárolni (ez viszont azzal jár, hogy a bio alma valószínűleg gyorsabban romlik meg, és gyorsabban veszíti el a nedvességtartalmát).

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippeket leshetsz el innen:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...