Így távolítsd el a csillogó viaszos réteget az almádról

A boltban szikrázva sorakozó almáknak nem véletlenül olyan szép a felülete: ezeket viasszal vonják be, hogy még kívánatosabbak legyenek a vásárlók számára. Napi Tippünkben eláruljuk, hogyan tudod ezt a viaszréteget eltávolítani!

Viasz? Az almán? Igen, az alma természetes módon termel egy viaszréteget, amely megvédi a gyümölcsöt az esőtől és a kiszáradástól. Ezt a viaszt azonban a szüret utáni mosási folyamat során a szennyeződésekkel és a bogarakkal együtt eltávolítják. Ezért betakarítás után élelmiszeripari viasszal vonják be az almákat, hogy megakadályozzák a zúzódást, a túlérést és a penészedést. A viasz emellett segít megőrizni a tápanyagokat is.

Így távolítsd el a csillogó viaszos réteget az almádról

Bár ez a viasz teljesen biztonságosan fogyasztható, felmerülhet a kérdés, hogyan lehet eltávolítani az almáról, ha nem szeretnéd a vitaminok mellett ezt is bevinni, vagy egyszerűen nem szereted az állagát.

Hogyan lehet eltávolítani a viaszt az almákról?

A leggyorsabb és legegyszerűbb módja az alma viasztalanításának, ha meghámozod a gyümölcsöt, hiszen ezzel teljes körűen és végérvényesen megszabadítod az összes viasztól. Persze ez elég pazarló, és a héjban lévő sok tápanyagról is le kellene mondanod, ezért létezik egy ennél jobb megoldás.

Ehhez áztasd az almákat meleg vízbe, majd citrommal vagy ecettel kevert szódabikarbónával súrold át a felületüket.

Minden almán van viasz?

Nem, nem minden almán van ilyen viaszbevonat. A nagyon csillogó, fényes felszín árulkodó jele, hogy az almát viasszal vonták be, de a bio almákkal biztosra mehetsz, ha viaszmentes árut szeretnél vásárolni (ez viszont azzal jár, hogy a bio alma valószínűleg gyorsabban romlik meg, és gyorsabban veszíti el a nedvességtartalmát).

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippeket leshetsz el innen:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...