A napfény íze

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem már nagyon elegem van a téli szürkeségből. S ha másképp nem megy, legalább az étkezéseken keresztül igyekszem egy kis napsugarat csempészni a napjainkba.

Reggelire például déligyümölcsökből készítek smoothie-t. Hétvégén kaptam vérnarancsot, vettem mellé egy kisebb ananászt, banán volt itthon, a három gyümölcsöt összeturmixoltam, és az első kortyok után szinte máris a pálmafák alatt érzem magam!

Napközbeni jókedvinfúzióként két egzotikus dolog bármikor szóba jöhet: a humusz és a guacamole. Egyik elkészítése sem vesz 10 percnél többet igénybe, feltéve, hogy a humuszhoz konzerv csicseriborsót használunk.

A tahinit érdemes házilag elkészíteni, így olcsóbb is és sokkal frissebb az íze. A guacamoléhoz egy tipp: ha az avokádó magját benne hagyjuk a kész mártogatósban, nem barnul meg, hanem még másnapra is megőrzi üdítő élénkzöld színét. Még egy tipp azoknak, akik szeretik és bírják a pokolian csípős dolgokat: friss chilipaprika helyett tegyünk bele chipotlét, nagyobb hiperekben, konzervben lehet kapni.Különleges, üdítően pikáns salátát készíthetünk friss mangó, kaliforniai paprika, paradicsom, salottahagyma, frissen reszelt gyömbér és egy csokor, apróra vágott menta keverékéből. A részletes leírást itttaláljátok

Cherry Pie további receptjei itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek