A napfény íze

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem már nagyon elegem van a téli szürkeségből. S ha másképp nem megy, legalább az étkezéseken keresztül igyekszem egy kis napsugarat csempészni a napjainkba.

Reggelire például déligyümölcsökből készítek smoothie-t. Hétvégén kaptam vérnarancsot, vettem mellé egy kisebb ananászt, banán volt itthon, a három gyümölcsöt összeturmixoltam, és az első kortyok után szinte máris a pálmafák alatt érzem magam!

Napközbeni jókedvinfúzióként két egzotikus dolog bármikor szóba jöhet: a humusz és a guacamole. Egyik elkészítése sem vesz 10 percnél többet igénybe, feltéve, hogy a humuszhoz konzerv csicseriborsót használunk.

A tahinit érdemes házilag elkészíteni, így olcsóbb is és sokkal frissebb az íze. A guacamoléhoz egy tipp: ha az avokádó magját benne hagyjuk a kész mártogatósban, nem barnul meg, hanem még másnapra is megőrzi üdítő élénkzöld színét. Még egy tipp azoknak, akik szeretik és bírják a pokolian csípős dolgokat: friss chilipaprika helyett tegyünk bele chipotlét, nagyobb hiperekben, konzervben lehet kapni.Különleges, üdítően pikáns salátát készíthetünk friss mangó, kaliforniai paprika, paradicsom, salottahagyma, frissen reszelt gyömbér és egy csokor, apróra vágott menta keverékéből. A részletes leírást itttaláljátok

Cherry Pie további receptjei itt >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...