Nagyiprojekt Exkluzív: Újévi lencsét készítettünk Papadimitriu Athinával

A görög származású, Jászai Mari-díjas színésznő, Papadimitriu Athina volt legutóbbi Nagyiprojekt epizódunk főszereplője. Édesanyjától tanult újévi lencsét készített nekünk.

A Jászai Mari-díjas színésznő, Papadimitriu Athina kérésünkre kameránk elé állt, hogy elkészítsen egy különleges újévi fogást. Túl a lencsefőzelék és lencsesaláta párosán Athina egy lencsés-rizses fogást, fakorizo-tkészített, amit egészen Görögországból, édesanyja konyhájából hozott nektek. Egyszerű, mégis laktató, olcsó és finom étel. Rómaikömény-kedvelők előnyben!

A görög származású friss nagyi, Papadimitriu Athina egy egyszerű fűszeres lencsét készített nekünk, és mesélt szüleiről, a nagymamaságról, és arról, hogy milyen fontos az őszinteség és a természet.

A fakorizo receptjét itt találod!

Számunkra már a forgatás szervezése közben kiderült, hogy egy igazán temperamentumos, energikus nagyival tölthetünk egy forgatási napot. Athinával zajlik az élet, nincsenek kínos csöndek, mindenről tudtunk beszélgetni, a pár órás munka végére pedig még az étel is hibátlanra sikeredett! Az első ránézésre boszorkányos külső mögött rejlő végtelen életszeretet belengte az egész konyhát.

Fakorizo Papadimitriu Athina konyhájából

Ha tanácsolhatunk valamit, és nincsen még tipped, mit fogadj meg az új évben, Papadimitriu Athina látásmódja jó sorvezető lehet a következő és az az utáni években is:

  • Menj ki a természetbe! Athina a várostól 30 km-re él, és rettenetesen fontosnak tartja, hogy az ember néhanapján, egy erdő csöndjében foglalkozzon kicsit a saját lelkével.
  • Keresd a saját válaszaidat! Mostanságsokansokféleképpen, sokféle platformon próbálják eldönteni helyettünk, hogyan gondolkodjunk, érezzünk, tervezzünk, vásároljunk, éljünk. De próbáld meg inkábbte magad megtalálni, mi a legjobb számodra.
  • Figyelj a másikra! Az emberekkel való kedvesség és odafigyelés néha apróságokban nyilvánul meg. Akkor is legyél figyelmes, ha egy ismeretlen kérdez valamit az utcán.
  • Fűszerezz! Sem az életet, sem a főzést nem lehet félgőzzel csinálni. Élj és fűszerezz bátran!
  • Adj! Akkor is, ha nincs ünnepnap ésha senki nem kéri, mert ez az igazi öröm.

Athina kisunokája igazán büszke lehet arra, milyen jófej nagymamája van, és biztosan nem kell majd félnie semmitől, ugyanis ha bárki packázik vele, Athinára tuti bármikor számítani lehet!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?