Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyiprojekt Exkluzív: Újévi lencsét készítettünk Papadimitriu Athinával

A görög származású, Jászai Mari-díjas színésznő, Papadimitriu Athina volt legutóbbi Nagyiprojekt epizódunk főszereplője. Édesanyjától tanult újévi lencsét készített nekünk.

A Jászai Mari-díjas színésznő, Papadimitriu Athina kérésünkre kameránk elé állt, hogy elkészítsen egy különleges újévi fogást. Túl a lencsefőzelék és lencsesaláta párosán Athina egy lencsés-rizses fogást, fakorizo-t készített, amit egészen Görögországból, édesanyja konyhájából hozott nektek. Egyszerű, mégis laktató, olcsó és finom étel. Rómaikömény-kedvelők előnyben!

A görög származású friss nagyi, Papadimitriu Athina egy egyszerű fűszeres lencsét készített nekünk, és mesélt szüleiről, a nagymamaságról, és arról, hogy milyen fontos az őszinteség és a természet.

A fakorizo receptjét itt találod!

Számunkra már a forgatás szervezése közben kiderült, hogy egy igazán temperamentumos, energikus nagyival tölthetünk egy forgatási napot. Athinával zajlik az élet, nincsenek kínos csöndek, mindenről tudtunk beszélgetni, a pár órás munka végére pedig még az étel is hibátlanra sikeredett! Az első ránézésre boszorkányos külső mögött rejlő végtelen életszeretet belengte az egész konyhát. 

Ha tanácsolhatunk valamit, és nincsen még tipped, mit fogadj meg az új évben, Papadimitriu Athina látásmódja jó sorvezető lehet a következő és az az utáni években is: 

  • Menj ki a természetbe! Athina a várostól 30 km-re él, és rettenetesen fontosnak tartja, hogy az ember néhanapján, egy erdő csöndjében foglalkozzon kicsit a saját lelkével.
  • Keresd a saját válaszaidat! Mostanság sokan sokféleképpen, sokféle platformon próbálják eldönteni helyettünk, hogyan gondolkodjunk, érezzünk, tervezzünk, vásároljunk, éljünk. De próbáld meg inkább te magad megtalálni, mi a legjobb számodra.
  • Figyelj a másikra! Az emberekkel való kedvesség és odafigyelés néha apróságokban nyilvánul meg. Akkor is legyél figyelmes, ha egy ismeretlen kérdez valamit az utcán.
  • Fűszerezz! Sem az életet, sem a főzést nem lehet félgőzzel csinálni. Élj és fűszerezz bátran!
  • Adj! Akkor is, ha nincs ünnepnap és ha senki nem kéri, mert ez az igazi öröm.

Athina kisunokája igazán büszke lehet arra, milyen jófej nagymamája van, és biztosan nem kell majd félnie semmitől, ugyanis ha bárki packázik vele, Athinára tuti bármikor számítani lehet!

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!