Nagyiprojekt: Maczkó nagyi, a palacsinták koronázatlan királynője besameles töltött palit készített nektek

Köztudott, hogy bár a nagyik sosem érnek rá, mégis mindenre jut idejük. Például olyan receptek elkészítésére is, amik egy fél napba telnek. Maczkó nagyi ennek a nagymestere!

A fiókban, kredencben lapuló ezer éves receptek mellett minden vagány nagymama szeret kísérletezni az ételekkel. A nagyik legtöbb esetben nem a különböző égtájak és kultúrák gasztronómiáját veszik górcső alá, hanem a sok év alatt felhalmozott recepteket kombinálják. Állítom, hogy ilyen gondolat mentén született meg anno a hortobágyi húsos palacsinta is...

Maczkó Nagyi most egy olyan fúziós palacsintát mutat nektek, ami a gombaragu, a palacsinta és a sonkás besamel mesterhármasa. Ilyen egy mindent bele töltött-rakott palacsinta!

Maczkó Nagyi sonkás-besameles töltött palacsintareceptjét ITT találjátok!

Az ilyen és ehhez hasonló időigényes receptekkel csak a nagyik képesek egy egész álló nap elpepecselni. Idejükből kitelik, hogy elemenként megcsinálják az összes hozzávalót, úgy, hogy közben betesznek egy mosást, kigazolják a kertet, esetleg megjárják a templomot is.

Sonkás-besameles töltött palacsinta Mazckó nagyi konyhájából

Arra a kérdésünkre pedig, hogy mégis hogyan fért bele ennyi minden a napjukba, általában csak legyintenek, és nevetve azt mondják:

"Kedvesem, reggel 6 óta fent vagyok, mi a frászt kezdtem volna magammal?"

Ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek