Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyiprojekt: Maczkó nagyi, a palacsinták koronázatlan királynője besameles töltött palit készített nektek

Köztudott, hogy bár a nagyik sosem érnek rá, mégis mindenre jut idejük. Például olyan receptek elkészítésére is, amik egy fél napba telnek. Maczkó nagyi ennek a nagymestere!

A fiókban, kredencben lapuló ezer éves receptek mellett minden vagány nagymama  szeret kísérletezni az ételekkel. A nagyik legtöbb esetben nem a különböző égtájak és kultúrák gasztronómiáját veszik górcső alá, hanem a sok év alatt felhalmozott recepteket kombinálják. Állítom, hogy ilyen gondolat mentén született meg anno a hortobágyi húsos palacsinta is...

Maczkó Nagyi most egy olyan fúziós palacsintát mutat nektek, ami a gombaragu, a palacsinta és a sonkás besamel mesterhármasa. Ilyen egy mindent bele töltött-rakott palacsinta!

Maczkó Nagyi sonkás-besameles töltött palacsintareceptjét ITT találjátok!

Az ilyen és ehhez hasonló időigényes receptekkel csak a nagyik képesek egy egész álló nap elpepecselni. Idejükből kitelik, hogy elemenként megcsinálják az összes hozzávalót, úgy, hogy közben betesznek egy mosást, kigazolják a kertet, esetleg megjárják a templomot is.

Arra a kérdésünkre pedig, hogy mégis hogyan fért bele ennyi minden a napjukba, általában csak legyintenek, és nevetve azt mondják: 

„Kedvesem, reggel 6 óta fent vagyok, mi a frászt kezdtem volna magammal?”

Ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!