Nagyiprojekt: Maczkó nagyi, a palacsinták koronázatlan királynője besameles töltött palit készített nektek

Köztudott, hogy bár a nagyik sosem érnek rá, mégis mindenre jut idejük. Például olyan receptek elkészítésére is, amik egy fél napba telnek. Maczkó nagyi ennek a nagymestere!

A fiókban, kredencben lapuló ezer éves receptek mellett minden vagány nagymama szeret kísérletezni az ételekkel. A nagyik legtöbb esetben nem a különböző égtájak és kultúrák gasztronómiáját veszik górcső alá, hanem a sok év alatt felhalmozott recepteket kombinálják. Állítom, hogy ilyen gondolat mentén született meg anno a hortobágyi húsos palacsinta is...

Maczkó Nagyi most egy olyan fúziós palacsintát mutat nektek, ami a gombaragu, a palacsinta és a sonkás besamel mesterhármasa. Ilyen egy mindent bele töltött-rakott palacsinta!

Maczkó Nagyi sonkás-besameles töltött palacsintareceptjét ITT találjátok!

Az ilyen és ehhez hasonló időigényes receptekkel csak a nagyik képesek egy egész álló nap elpepecselni. Idejükből kitelik, hogy elemenként megcsinálják az összes hozzávalót, úgy, hogy közben betesznek egy mosást, kigazolják a kertet, esetleg megjárják a templomot is.

Sonkás-besameles töltött palacsinta Mazckó nagyi konyhájából

Arra a kérdésünkre pedig, hogy mégis hogyan fért bele ennyi minden a napjukba, általában csak legyintenek, és nevetve azt mondják:

"Kedvesem, reggel 6 óta fent vagyok, mi a frászt kezdtem volna magammal?"

Ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek