Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Műanyagmentes lehet a McDonald's? - kipróbálták, ez lett az eredménye!

Hamarosan eltűnhet az egyszer használatos műanyag a Mekikből - legalábbis erre lehet következtetni abból a tesztből, amit a gyorsétteremlánc Németországban végzett.

Tíz napig tesztelte a műanyagmentességet a McDonald's az egyik berlini éttermében – számol be a G7. A gyorsétteremlánc német környezetvédelmi vezére a Der Tagesspiegelnek nyilatkozott arról, hogy amennyire elégedettek voltak a dolgozók a tesztidőszakkal, és milyen könnyen ment a műanyagok kiváltása. 

A Meki több lépésben próbálta ki a műanyagmentességet:

  • a hamburgereket olyan papírdobozokban adták, aminek közel fele zöld hulladékból készült,
  • a ketchupos kis dobozokat ehető, gofriszerű tésztába rakták,
  • a McFlurryhez kis fakanalakat adtak.

A McDonald's ugyanakkor nem állítja, hogy meg szeretné váltani a világot a műanyagmentességgel, és azt sem, hogy az átállás könnyű lesz. A kísérletezésre viszont azért is szükség van, mert az Európai Unió 2021-től betiltja az egyszer használatos műanyagokat

Ami meglepő volt a cég számára, hogy a fogyasztók nagyon pozitívan reagáltak a tesztüzemre, és az átlagosnál több visszajelzés érkezett tőlük. Az már biztos, hogy a műanyagpoharakat a karton fogja leváltani, és az is, hogy a hamburgerek zöld hulladékból készült papírdobozokba kerülnek majd. Meglepő, hogy a salátákat is papírtálcába tálalhatják, mert a berlini tesztben ezt is váratlanul jól fogadták a vendégek.

A papír szívószálakat még tesztelik, és a McFlurryhez kínált kis fakanalak sem váltak be, úgyhogy még azokra is alternatívát kell találni.

Ezeket olvastad már?

via G7

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!