Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ha meglátod ezt a menő találmányt, többé biztosan nem használsz majd műanyag evőeszközt

Az egyszer használatos műanyag evőeszközök rengeteg kárt okoznak a természetben. Itt egy találmány, amivel soha többet nem kell ilyeneket használnunk.

Bár 2021-től betiltják az EU-ban az egyszer használatos műanyag tányérokat, evőeszközöket, szívószálakat, addig is van még mit tenni a környezetvédelem érdekében. A strandokon, fesztiválokon és más tömegrendezvényeken még mindig sok helyen használnak egyszer használatos műanyag eszközöket. Az egy dolog, hogy nem fogadjuk el őket, de akkor mivel esszük az ételt? Vihetünk magunkkal fém evőeszközt, de az nem annyira praktikus.

Egy start-up most olyan megoldást kínál a problémára, ami után tutira nem kell többet műanyag evőeszközt használnod. Az Outlery nem más, mint egy zsebben elférő, könnyen össze- és szétszerelhető evőeszközöket tartalmazó kis dobozka, amit bárhova magaddal vihetsz.

Az evőeszközök rozsdamentes acélból készülnek, így időtállóak. Az alkotók nemcsak összeszerelhető villát, kést és kanalat kínálnak, hanem evőpálcikát is.

A találmányra a legnagyobb közösségi finanszírozási platformon, a Kickstarteren gyűjtenek. Ha sikerül elég pénzt összegyűjteni, akkor októbertől többen is hozzájuthatnak a hordozható evőeszközökhöz.

Ezeket olvastad már?

via New Atlas

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Magenta99
Magenta99 Tue, 2019-06-25 06:35

A "találmány" önmagában nem újdonság, a katonák is ilyesmi szétszedhető evőeszközöket használtak, ha pl. gyakorlaton voltak, csak más anyagból készültek és nagyobbak voltak - de az elv ugyanaz.