Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezeken a helyeken kérhettek csapvizet a kulacsotokba ingyen - térképpel!

Egy térkép, amit egy szuper csapat készített nektek, hogy tudjátok, melyek azok a helyek országszerte, ahol szívesen adnak nektek ingyen csapvizet a kulacsotokba.

Csodás kezdeményezés, hasznos tartalom, segítség a Földnek, harc a környezetszennyezés ellen, és jeles bizonyítvány emberségből. Erre épít a refill.hu oldala, ahol azokat a vendéglátó egységeket veszik számon és jelenítik meg egy okos térképen, ahol zokszó nélkül, szájhúzásmentesen újratöltik a kulacsodat vízzel, ha kifogytál és szomjas vagy – egész Magyarországra vonatkozóan.

Egyetlen dolgot kell keresned, ha azon gondolkozol, betérj-e az adott helyre: van-e az ajtaján refill matrica. Ha van, már kérheted is a csapvizedet!

Mert jó, ha az embernél mindig van víz, erről dietetikusaink is megegyeznek, és szuper, ha nem használsz PET-palackot, mert a bolygó így is úszik a szemétben, és sokan már 2050-re klímakatasztrófát jósolnak. Járj saját kulaccsal, vagy ha már műanyag palackot vettél, egyet használj, és azt töltsd mindig újra!

A műanyagmentes vásárlás megoldásairól videót is készítettünk nektek, íme!

Szóval itt az oldal és a térkép, amin olyan helyek sorakoznak, akik szívesen fogadnak, ha csapvizet kérsz. Ilyen például a Jókenyér pékség, megannyi Starbucks, a Szimplakert, a Kőleves vagy a Czakó kert, és még sokan mások, nem csak Pestről. A kezdeményezés egyébként már csomó külföldi városban is működik. Természetesen.

Ezeket is nézd meg:

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!