Mit vegyél fel egy menő étterembe, és egyáltalán hogyan tájékozódj arról, miben illik megjelenni? Csak semmi feszkó, segítünk!
Ha elegáns vacsorára készülsz, okozhat némi fejtörést, hogyan öltözz fel: sosem jártál még ott, és persze szeretnél jól kinézni, de túlöltözni se lenne jó, ha amúgy mindenki farmer-póló szettet hord. Szépen felöltözni és beülni vacsorázni egy menő helyre hihetetlenül jó városi program, ezért jó lenne előre puhatolózni, az adott helyen mennyire veszik komolyan a dress code-ot. Vágd magad tűsarkús/zakós puccba, vagy megengedett a pulcsi-sportcipő kombó is? Segítünk, hogyan ne legyen csalódás az este!
Végezz egy kis kutatást
Ha zéró lövésed van róla, hogy milyen lesz a hely, ahova mentek, akkor irány az étterem Instagram-oldala. A csoportképekből, fürdőszoba-selfiekből sok minden kiderül, hiszen ezeken a képeken mindenki a legjobb formáját akarja mutatni, így biztos lehetsz benne, hogy a dress code-nak megfelelően öltözött emberektől inspirálódhatsz.
A másik árulkodó jel: az árlap. Ha az ételek, italok ára középkategória fölötti, biztos lehetsz benne, hogy elvárás az elegáns megjelenés, és erre utaló megjegyzést talán még az étterem weboldalán is találsz.
Nincs olyan, hogy túlöltözés = inkább főlé lőj, mint alá
Az Eater szerkesztője nem hisz abban, hogy létezik túlöltözött alkalom - ha a legmenőbb flitteres ruhádban érzed jól magad a hamburgerezőben, akkor fald abban a baconos-sajtos burgeredet. Mindenki maga dönti el, miben érzi jól magát, és ha nálad a hangulatod éppen egy adott ruhát kíván, viseld nyugodt szívvel!
Alulöltözni sokkal rosszabb, még akkor is, ha ma már egy jazzklubban is megengedett edzőcipőben megjelenni, rossz érzés lehet, ha csak egyedül te veszed ennyire progresszíven az öltözködési morált.
Szóval azt javasoljuk, ha az étterem social felületeinek feltérképezése után sincs egyértelmű válaszod rá, hogyan jelenj meg, akkor férfiaknak egy galléros ing, nőknek egyberuha, blúz szoknyával vagy nadrággal simán megteszi. Ha magassarkút akarsz viselni, teljesen oké, de az étterem nem kötelezhet erre. Valljuk be, a drága étel fogyasztása igazi alkalom, nemcsak magunkat tiszteljük meg a szép ruhával, hanem a vacsoránkat készítő személyzetet is, akik gondos munkával terítik a tányérunkra az ételkölteményeket.
Tudd, hogy le fogod enni magadat
Nem mintha nem tartanánk felelősen étkező felnőttnek, de majdnem biztosak vagyunk benne, hogy sajnos le fogod enni a ruhádat. Nem nehéz, különösen a szószos ételek jelentenek veszélyt, de az étel élvezete közben tulajdonképpen bármikor lerepülhet egy falatka a blúzunkra, ruhánkra stb. Ha már előre úgy mész, hogy tudod, mit fogsz rendelni, akkor akár hozzá is öltözhetsz a menühöz: vörösbor-kóstolóra például igazán megfontolt döntés sötét garbóban érkezni!
Szinte minden tapasztalat azt mutatja, hogy a jó előre kiválasztott szett rengeteg időt megspórol neked - ugyanis az utolsó pillanatokban, késésben kiválasztott ruha szinte sosem jó, és mire az ötödik összeállítást próbálgatod, már húsz perce el kellett volna indulnotok. Ha vacsora előtt nem lesz lehetőség hazaugrani felfrissülni, átöltözni, gondold végig, merre leszel és mit csinálsz majd aznap, és ha tudsz, vigyél magad egy váltás felsőt.
A legfontosabb, hogy jól érezd magad a cuccban, amit viselsz
Ha állófogadásra mész, felejtsd el a nacit, amiről tudod, hogy kényelmetlenül bevág. Ha sosem hordasz magassarkút, ne most kezdd el megtanulni, mert az este végére csillagokat látsz majd a fájdalomtól. Ha kinti programról van szó, öltözködj rétegesen. Mindez azért fontos, mert barátokkal, szerelemmel, családdal összeülni és egy nagyot enni isteni időtöltés, ezért nagyon fontos, hogy ne rontsd el a pillanatot egy nem éppen komfortos ruhával. Első a kényelem!
Az újévi lencseleves nem hiányozhat az ünnepi asztalról: a lencse a bőséget, a füstölt csülök pedig a gazdag ízeket hozza el az év első napján. Ez a verzió krémes, füstös és pont ...
A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!
Megadjuk a módját az év végi ünneplésnek, és rumos bólé, lencsefőzelék, korhelyleves és malacsült is készül nálunk töltött tojással, utána viszont jó pár napig (vagy akár egész januárban) húsmentes ételek kerülnek asztalunkra! BUÉK!
Amikor bekapcsol a fűtés, a lakás levegője szinte észrevétlenül kiszárad. A párásító segít, de csak akkor, ha jó helyre teszed. Otthon Tippünk megmutatja, hol van igazán értelme.
Lehet variálni a receptúrát, kipróbálni más nemzetek lencsés ételeit, esetleg vörös lencsére váltani, mi azonban most a magyaros, barna lencséből készült főzeléknél maradunk, és megmutatjuk, mi az az alapanyag és az a pár egyszerű tipp, melyek nélkül nem lesz az igazi a lencsefőzelékünk.
A magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
Sokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
A Lidl Magyarország Kft. a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatósággal együttműködve elővigyázatosságból visszahívta egy népszerű termékét a boltok polcairól.
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...
A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...