A méteres kalács tortának állt, mennyei szaloncukrokat készítettünk

Egyre közelebb a karácsony, így mi is ünnepi témákkal foglalkozunk: elárultuk, hogyan lesz tökéletes a göngyölt húsod, elkészítettük a legimpozánsabb süteményt, a mákosguba-tortát, és kiderítettük, mi a szálkamentes ponty titka.

  1. Lazac, a karácsonyi halételek porschéja – ezeket készítsd belőle
    1.

    Lazac, a karácsonyi halételek porschéja – ezeket készítsd belőle

    Az egyik legkedveltebb halfajta a tonhal mellett a lazac, amely nemcsak kellemes ízével, hanem remek beltartalmi értékeivel lett világszerte népszerű. Vannak országok, ahol gyakorlatilag a mindennapi étkezés része, máshol inkább az ünnepi alkalmakkor fogyasztják. A lényeg, karácsonykor se feledkezzünk meg róla, ha tehetjük, mert bár nem olcsó, de elegáns, és mégis egyszerű fogások készíthetők belőle.

  2. Így lesz hibátlan a karácsonyi göngyölt húsod
    2.

    Így lesz hibátlan a karácsonyi göngyölt húsod

    Közeledik a karácsony, a legtöbben kezdik megtervezni az ünnepi menüt – ha a szenteste fogásai már biztosak is, a következő napokra, nagy családi vendégeskedésekre még jól jöhet pár ötlet, mint például a látványos és sokféleképp elkészíthető göngyölt húsfélék. Ezekhez adunk tippeket!

  3. Rácponty és pontypatkó – A profi séf tippjei a szálkátlan pontyhoz
    3.

    Rácponty és pontypatkó – A profi séf tippjei a szálkátlan pontyhoz

    A rácponty és a pontypatkó is egyszerű, könnyen elkészíthető fogások, de a ponty szálkáit nehéz kikerülni, ha nincs megfelelően előkészítve. Profi séf tanácsai következnek, hogy ez ne legyen többé akadály.

  4. A TikTok 15 órás burgonyája minden percnyi várakozást megér
    4.

    A TikTok 15 órás burgonyája minden percnyi várakozást megér

    Amint beleharapsz ebbe a mennyei krumplikölteménybe, azonnal megérted, miért kell 15 óra az elkészítéséhez, és máris tervezni kezded, mikor vágsz bele újra.

  5. Zselés, csokis és sós-karamellás házi szaloncukrot készítettünk
    5.

    Zselés, csokis és sós-karamellás házi szaloncukrot készítettünk

    Mi lenne, ha idén nem tömegtermék, hanem házi készítésű szaloncukrok díszítenék a fádat? Nem nagy erőfeszítés, megígérjük, próbáld ki!

  6. Ha a zserbó a mindened, ezt a tortát biztosan imádni fogod
    6.

    Ha a zserbó a mindened, ezt a tortát biztosan imádni fogod

    A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy kicsit megváltozott. De sebaj, az íz ugyanaz maradt.

  7. Csoda mákosguba-torta, a legimpozánsabb karácsonyi desszert
    7.

    Csoda mákosguba-torta, a legimpozánsabb karácsonyi desszert

    Mákimádók, figyelem! Egy olyan tortát hoztunk nektek, amit ha egyszer elkészítetek, biztosan kötelezően felveszitek a karácsonyi repertoárotokba.

  8. Sajtbombákkal készül a sütőben sült krumplipüré, ami háttérbe szorítja a főételeket
    8.

    Sajtbombákkal készül a sütőben sült krumplipüré, ami háttérbe szorítja a főételeket

    Még egy olyan egyszerű köret is lehet lenyűgöző, mint a krumplipüré. És hogyan? Hát rengeteg sajt hozzáadásával! Most egy ilyen receptet hoztunk nektek, hogy a legközelebbi baráti vacsora alkalmával ti is villoghassatok.

  9. Kedvenc méteres sütink tortának állt –  íme a métereskalács-torta
    9.

    Kedvenc méteres sütink tortának állt – íme a métereskalács-torta

    A méteres kalács sokak legkedvesebb retro süteménye, de elkészíteni bizony nem leányálom. Kétféle piskóta, krém, rétegezés, csokibevonat - ennél egy egyszerűbb torta is megúszósabb. És tényleg, ennyi erővel miért ne varázsolhatnánk tortát a híres méteres sütiből?

  10. Így készítheted el a tökéletes karácsonyi panettonéd
    10.

    Így készítheted el a tökéletes karácsonyi panettonéd

    A karácsony közeledtével egyre több helyen láthatunk Olaszországból importált panettonékat bedobozolva. Bár ezek az édes kenyerek előre elkészítve is finomak lehetnek, érdemes kipróbálni, milyen, ha magunk sütjük meg a finomságot, mert a házi meleg panettonénál nincs jobb!

Címlapról ajánljuk

További cikkek