A TikTok 15 órás burgonyája minden percnyi várakozást megér

Amint beleharapsz ebbe a mennyei krumplikölteménybe, azonnal megérted, miért kell 15 óra az elkészítéséhez, és máris tervezni kezded, mikor vágsz bele újra.

A 15 órás burgonya története 2021. augusztus 1-jére nyúlik vissza, amikor is egy bizonyos Poppycooks nevű TikTok-felhasználó feltöltött egy videót arról, hogyan készül ez a csoda. A TikTokot azóta teljesen letarolta a recept: 18 milliós nézettséget generált, közel 3 millió lájkot és több mint 12 ezer hozzászólást kapott. Ezek után nem volt megállás, elkészítették a legnagyobb külföldi portálok, és most mi is.

A TikTok 15 órás burgonyája minden percnyi várakozást megér

Bármennyire is bonyolultnak tűnik, egyáltalán nem nagy ördöngösség elkészíteni a 15 órás burgonyát. Csupán egyetlenegy extra hozzávalóra lesz szükséged: a türelmedre.

Azért 15 órás, mert 3 órát konfitáljuk, majd legalább 12 két órát hagyjuk hűtőben. Pályafutását bő olajban fejezi be, amelyben gyönyörű aranybarnára sütjük.

Így készítsük el!

Hozzávalók:

1 kg burgonya, 250 g vaj, 1 teáskanál só, bors ízlés szerint (opcionális), 15 dl napraforgóolaj

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, és vékony szeletekre gyaluljuk. Hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és a sót, majd jó alaposan összekeverjük, hogy minden szelet kapjon a vajból. Egy hosszúkás kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, majd belerétegezzük a burgonyát. A tetejét lenyomkodjuk, és a formából kilógó sütőpapírral betakarjuk. 110 fokra előmelegített sütőben 3 órán át konfitáljuk.

Kívül ropogós, belül puha és szaftos

A sütési idő leteltét követően lesúlyozzuk, hogy jól összepréselődjenek a szeletek, miközben összedermednek. Hűtőben legalább 12 órát vagy egy egész éjszakát pihentetjük.

A pihentetés után felszeleteljük a krumplit, és bő, forró (180°C) olajban aranybarnára sütjük. Nagy szemű sóval megszórva tálaljuk. Önmagában, falatkának vagy köretnek is eszméletlen finom.

Dobjuk fel néhány feltéttel, és tálaljuk fel vendégváróként

Ha önmagában falatozgatnánk, akkor bátran dobjuk fel egy kis felvágottal, tejföllel, esetleg egy kis füstölt lazaccal, kaviárral, ha vendégeket várunk.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

A '15 órás burgonya teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a recepteket is készítsd el!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Lencsefőzelék egyszerűen

Egyszerű, pénztárcabarát főzelékféle, ami nemcsak az újév első napján tökéletes választás, hanem bármelyik télies hétvégén. Laktató és ízletes, ráadásul gyorsan elkészül, ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...