7 selymesen krémes majonézes saláta az ünnepi fogások mellé

Nyakunkon az ünnepek, a fejünkben és a receptfüzetünkben pedig sorakoznak a jobbnál jobb főételek karácsonyra. Mi az, ami biztos kerüljön a sült húsok, gurulós fasírtok vagy éppen vegetáriánus fogások mellé? Természetesen egy majonéztől krémes, lágyan simogató ízvilágú, gazdag saláta. A klasszikus lehetőségektől az izgalmas újdonságokig hoztunk variációkat!

  1. 1.

    Orosz hússaláta egyszerűen

    Ez a régi klasszikus mostanában füstölt hússal vagy csirkehússal készül, ez háztartásonként és országonként változik, ami fix, hogy majonéztől lesz extrán krémes a hússaláta!

  2. 2.

    Majonézes-kukoricás virslisaláta

    Legyen szó karácsonyról vagy éppen szilveszterről, ezzel a mindenki által ismert virslisalátáról nem is kell többet mesélni, mint hogy könnyen elkészíthető, és nagyon gyorsan fogy!

  3. 3.

    Gombasaláta remuládöntettel

    Egy tálnyi különlegesség, amire érdemes figyelmet fordítani. A gombának most úgyis jó ideig szezonja van, a majonézből remuládot varázsolni pedig olyan, mintha egy teljesen egyedi szószt készítenénk.

  4. 4.

    Krémes tojássaláta egyszerűen

    Ó, az a tojássaláta, amire, ha csak rágondol az ember, a szájában érzi az ízét. Bársonyos, lágy, friss ropogós kenyéren is több, mint tökéletes.

  5. 5.

    Szilveszteri majonézes lencsesaláta

    Elmaradhatatlan kiegészítője egy szilveszteri hidegtálnak, de húsok vagy halak mellé is bátran kínáljuk. Hagyományosan majonézes dresszinggel a legfinomabb.

  6. 6.

    Zelleres sajtsaláta

    Nem hagyhatjuk ki ezt a sajtos őrületet sem: van, aki nem szereti a sajtot?! Ezúttal zellerrel turbózzuk, hogy legyenek roppanós elemek is, a majonézhez pedig kiválóan passzol egy-egy karakteresebb sajt íze.

  7. 7.

    Párizsis saláta

    A végére egy igazi retró versenyzőt hagytunk, mely hamar az élre tör! Nagyszerűsége abban rejlik, hogy nincsen benne semmi fakszni!

kivezető

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek