Vigyázz ezekkel a gyógynövényekkel, mert májkárosodást is okozhatnak

Valószínűleg úgy gondolnád, hogy a gyógynövények csak jót tehetnek a szervezetteddel, pedig akadnak sajnos olyanok, melyeket jobb elkerülni.

A gyógynövényeknek számos pozitív hatásuk van a szervezetünkre, azonban nem mindegy, honnan szerezzük be őket, vagy éppenséggel milyen termékre esik a választásunk. Mint kiderült ugyanis, bizonyos gyógynövénnyel ellátott kiegészítők „természetesnek” tekinthetők, de nem feltétlenül biztonságosak.

Vigyázz ezekkel a gyógynövényekkel, mert májkárosodást is okozhatnak

6 gyógynövény szerepel a listán

Egy Amerikában végzett kutatás során kiderült, hogy az ashwagandha, a fürtös poloskavész, a garcinia cambogia, a zöldtea-kivonat, a vörösrizs-élesztő és a kurkuma májkárosító hatásokkal rendelkeznek.

Ezek a gyógynövények olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek potenciális májkárosodást okoznak. Egyelőre nem ismert, hogy ezek a termékek hogyan okoznak májkárosodást, de valószínűleg az elfogyasztásuk után a máj anyagcseréje tehető felelőssé

– idézi a Nők Lapja Alisa Likhitsup klinikai adjunktust, a tanulmány vezető szerzőjét.

A szakember több olyan beteggel találkozott, akiknek különböző étrendkiegészítők okoztak májkárosodást. A felmérések szerint a gyógynövényekhez köthető májkárosodások a 2004-2005 közötti hét százalékról húsz százalékra emelkedtek a 2013-2014-es időszakra.

A szakember éppen eztért azt javasolja, hogy mielőtt bármilyen étrendkiegészítőt vennénk be, konzultáljunk egy szakértővel. De van egy ennél is egyszerűbb tanácsa: étrendkiegészítők helyett inkább a főzés során használjuk ezeket a gyógynövényeket, természetes formájukban.

Forrásunk volt.


Még több életmód:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...