5 tipp, hogy drágábbnak hasson a konyhád, mint amilyen

Nem kell akkora truvájra gondolni, ha szeretnénk kicsit elegánsabb, luxibb kinézetet csempészni konyhánkba. Pár simítás, egy-két újdonság is csodákra képes.

Vágysz egy csilli-villi lakásra, amelynek egyes részletei szinte árasztják magukból a luxust, az összhatás pedig mindenképpen túlmutat a legolcsóbb lakberendezési stíluson? Mutatunk pár okos és nem túl drága lakbertippet, hogy otthonod drágábbnak hasson, mint amilyen.

1.) Picike márvány

Tudjuk, hogy a márvány kapásból egy vagyonba kerül, de nem is az egész konyha berendezését kell belőle kifaragnod, csak egy-egy kiegészítőre gondolunk: köszönjön vissza egy sodrófán, egy vágódeszkán, vagy akár a munkapulton, máris úgy tűnhet, te vagy a királynő maga.

A márvány mindig elegáns

2.) Legyen egy kiemelt spot

Találj egy kedvenc konyhai eszközt vagy sarkot, amit szárnyaid alá veszel, és minden jóban megfürösztöd. A sütő (legyen rusztikus vidéki), a hűtő (legyen króm vagy akár piros) vagy a mosogató (lehet mondjuk porcelánból) jó ötlet lehet:

egy-egy elegánsabb anyagválasztás, forma vagy különlegesebb kivitelezés elég is, hogy az összhatás sokkal sikkesebb legyen az egész helyiségben.

Legyen a mosogatód a fenszi spot a konyhában!

3.) Különleges lámpák és világítás

A megvilágítás sokkal intenzívebben befolyásolja egy lakás összhatását, mint hinnéd! Lesd meg a konyhai lámpagalériát!

4.) Egy-egy új készlet

Vegyél egy új étkészletet, látogass el egy vintage-boltba, szerezd meg a dédi teáskészletét, kutasd fel a legelegánsabb kávécsészéket vagy borospoharakat, de az evőeszközökkel is nagyot villanthatsz, főleg, ha mindezt a szépséget ízléses üvegvitrin mögé dugod.

A vintage mindig beválik

5.) Az elegáns bézs és fekete

Ha hiszed, ha nem, már egy bézs falrész a konyhában is elegánsabb hatást válthat ki, mert a tört fehér színek mindig elhozzák a luxust. Ha modern konyhád van, a fekete színnel is operálhatsz, hidegen sikkes hatást kelt. Ha falat nem festenél, egy szekrényt is lepingálhatsz!

A fekete sose slampos!

Forrásunk volt.


Ha érdekel a lakberendezés, ezek a cikkek is tetszeni fognak:

Címlapról ajánljuk

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi tiramisu a boltinál

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt, a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.

Lakos Benedek

További cikkek