6 lakberendezési tipp, amitől melegebb lesz az otthonod

Egyre hidegebb van, idén télen pedig, valljuk be, senki sem szeretné idő előtt beindítani a fűtést. Hogyan lehet viszonylag olcsón komfortosabbá és melegebbé tenni a lakást? Ebben igyekszünk segíteni.

Az elszálló energiaárak miatt idén minél később szeretnénk elkezdeni a fűtési szezont, Murphy törvénye szerint viszont már most olyan hideg van, mint máskor novemberben. Persze, most még elintézzük annyival, hogy felveszünk egy vastag pulóvert vagy zoknit, érdemes lehet azonban otthonunk berendezésén is módosítani azért, hogy jobb legyen a hőérzetünk. Sokszor csak egészen apró változtatások kellenek ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat otthon, mi most olcsó(bb) praktikákat mutatunk.

Lágy színektől és praktikus kiegészítőktől is lehet melegebb az otthon!

Támaszkodj a meleg árnyalatokra

Legyen szó akár egy lakásfestésről, akár csak néhány bútor kicseréléséről vagy dekorációs elem beszerzéséről, a meleg tónusok már önmagukban is javítanak a hőérzeten. A vörös, a zöld, barna vagy éppen sárgás árnyalatok segítenek abban, hogy melegebbnek tűnjön egy-egy helyiség otthonunkban. Akár egy huzatcsere, egy új falikép vagy szőnyeg is segíthet, mi tippjeink is éppen ennek fényében kerültek egy helyre.

Ahogy nagyszüleink csinálták: faliszőnyeg

Régi otthonokban gyakran láthattunk vastag, az egész falon végigfutó faliszőnyegeket. Ezek a kiegészítők nemcsak látványosak, de praktikusak is, ugyanis jól tartják a hőt. Érdemes lehet hálószobában vagy nappaliban elhelyezni őket, ráadásul ma már rengeteg különböző formájú és mintázatú faliszőnyeget láthatunk a lakberendezési boltokban és az internetes webáruházakban, valamint sok dizájner is foglalkozik egyedi szőnyegek készítésével.

A sima szőnyeg

Az elmúlt években volt egy olyan időszak, amikor a szőnyegek egészen egyszerűen kimentek a divatból. Talán a sokáig domináló minimalista trendek tehettek erről, de egy biztos: a szőnyegek reneszánszukat élik! Nemcsak az anyag, a szín is számít, egy meleg színű drapéria ugyanis a hőérzetünket is befolyásolja.

Nemcsak a nappaliban és a hálóban van helye a szőnyegnek, a konyhába is elférhet egy kisebb lábalávaló, igaz, itt jobban meg kell gondolni a színt és az anyagot a könnyebb tisztíthatóság érdekében.

Cseréld le a párnahuzatot

A könnyed, vékony anyagú díszpárnákat érdemes lehet kicsit vastagabb, plüssösebb vagy akár szőrösebb anyagú huzattal áthúzni. Bár ez sokkal inkább tűnik esztétikai megoldásnak, a melegebb anyagok érintése sokkal jobban fog esni, mikor egy hosszú nap után eldőlsz a párnákkal teli meleg kanapén.

Szerezz be sötétítőfüggönyöket

A vastag szövetből készült, bélelt, nehéz függönyök költséghatékony és praktikus téli dekorációs megoldásoknak számítanak. Kint tartják a hideget, bent tartják a meleget, és olyan megjelenést biztosítanak, amely vizuálisan felmelegíti a belső teret.

Illatokkal a melegebb közegért

Bár sokak szerint elcsépelt lehet, de a hűvös őszi estéket a kellemes illatú, meleget sugárzó gyertyákkal is fel lehet dobni!

Nemcsak a látásunk és a tapintás képes arra, hogy agyunk jobban érzékelje a hőt, szaglásunkra is hagyatkozhatunk ebben a kérdésben. Szóval elő a vastag, színes illatgyertyákkal, tegyük kellemesebbé a hideget ezekkel a meleg tippekkel!

Forrásunk volt.


Ha érdekel a lakberendezés, ezek a cikkek is tetszeni fognak:

Címlapról ajánljuk

Ezekről a helyekről vehetsz friss, minőségi és helyi élelmiszert

A jelenlegi bonyolult gazdasági helyzetben viszonylag nehéz fenntartani a korábban megszokott vásárlási szokásainkat. Azonban, ha nem szeretnénk teljesen elengedni a friss, helyi és megbízható alapanyagokon alapuló, egészséges táplálkozást, szerencsére megtehetünk bizonyos lépéseket. A Tudatos Vásárlók Egyesülete a közösségi gazdaságok megismerését és támogatását ajánlja, ugyanis ezekben lehet a megoldás a jövőre nézve.

Nosalty

További cikkek