7 szokatlan mód, hogy színt vigyél a konyhádba

Íme néhány gyönyörű és különleges módja annak, hogy anélkül felfrissíthessük fel a konyhánkat, hogy bevállalnánk egy teljes felújítást.

A teljesen fehér konyha okkal számít klasszikusnak, de újabban egyre jobban éhezünk a színekre. Azoknak, akik még nem állnak készen arra, hogy végleg elengedjék a monokróm tereket, számos út kínálkozik arra, hogy színt vihessenek a konyhába anélkül, hogy radikális változtatásokat tennének.

7 szokatlan mód, hogy színt vigyél a konyhádba

Gondoljuk újra a hűtőszekrényt

Ha beruháztunk egy látványos, színes szekrénybe, akkor nincs szükségünk egy olyan készülékre, ami ellopja a fókuszt a lényegről. Válasszunk egy különleges, nem túl feltűnő fridzsidert, ami könnyen beolvad a konyhai látképbe, legyen szó akár sötétkék szekrényekről, akár egy modernebb, letisztult darabról.

Ha valami váratlanabbra vágyunk, fontoljuk meg egy különleges árnyalatú hűtőszekrény beszerzését, például egy szürke árnyalatban pompázót.

Az olyan klasszikus paletta, mint a kék és a fehér, letisztult, feltűnésmentes megjelenést kölcsönöz a helyiségnek.

Okos választás

Ne csak a falakat fessük

Nincs szükség belsőépítészeti képzettségre ahhoz, hogy tudjuk, a festék egyszerű és olcsó módja annak, hogy azonnal üde színfoltot vigyünk bármely szobába – de nem kizárólag a fal az egyetlen olyan hely, ahol hasznot húzhatunk ebből a trükkből. Ha a konyhánkban található felületeket, szekrényeket, esetleg a mennyezetet egy kontrasztos árnyalatra, például kékre vagy zöldre festjük, akkor biztos, hogy meghúzzuk a váratlant. Próbáljuk ki a meleg sárgát a világos és napos térért, de választhatunk egy merész padlizsán árnyalatot is.

Színkavalkád

Különleges teríték

Jelöljünk ki egy olyan színt, ami megtalálható a dekorációban is, és ráadásként keverjük össze a különböző étkészletek darabjait, hogy különleges eredményt kapjunk. Ne spóroljunk a textilekkel sem: legyenek minél színesebbek, hogy megragadják a tekinteteket.

Persze használhatunk fehér terítőt vagy alátétet is, hiszen ezzel csak még jobban kiemeljük a csodás tányérokat.

Meghozza az étvágyat

Ütős függőlámpák

Árasszuk el világossággal a konyhaszigetünket különleges fényforrások segítségével. A modern, színes függőlámpák elegáns módon csempésznek játékosságot a semleges környezetbe.

Gömbökkel feldobva

Tapéta trükkös helyeken

Béleljük ki tapétával a fiókok, szekrények belsejét és a kamra falait. A hangulatos virágok különlegessé teszik az egyszerű bútorokat, de akár egy sima zsálya vagy a sötétkék háttér is pompásan mutat.

Formák és színek

Lebegőpolcok művészien

A nyitott polcok hasznos funkciót látnak el, de nem muszáj csupán erre korlátoznunk a létezésüket.

Gondoljunk rájuk úgy, mint a legkülönlegesebb konyhai felszereléseink galériájára: helyezzük el rajta kedvenc tányérjainkat, kerámiáinkat, növényeinket, hogy mindenki a csodájukra járhasson.

A zöld erő

Hangsúlyos székek

A legtöbb konyhában nem az ülőalkalmatosságokon van a hangsúly, de mi miért ne tehetnénk kivételt?! Válasszunk merész színes vagy akár bársonnyal borított darabokat – ha pedig egy kis csavarra vágyunk, akkor mindegyik szék különbözzön!

Színes ülőalkalmatosságok

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.