Lélekmelegítő sós piték 400 kcal alatt

Ember legyen a talpán, aki bírja ezt az időt anélkül, hogy begyújtaná a sütőt. Hoztam nektek most tíz, sós ízvilágú pitereceptet lélekmelegítő ebédnek vagy vacsorának.

A sós ízvilágú piték, quiche-ek nem olyan régen kerültek be a hazai menübe, legalábbis én fiatalkoromban nem találkoztam velük. Pedig milyen szuper ételek! Tetszőlegesen variálhatók hússal, hallal, zöldséggel, túróval, joghurttal, tejföllel, ezerféle fűszerezéssel - tényleg csak az ízlésünk szab határt. Kiválóak ebédre, vacsorára, vendégfogadásra. Ezt ne mondjátok el senkinek, de szerintem a legjobb forrón-melegen enni őket, a kanapén egy jó meleg takaró alatt.

Összegyűjtöttem most nektek tíz sóspite-receptet a NoSalty kínálatából, adagonként kevesebb, mint 400 kcal energiatartalommal. Próbáljátok ki őket a hétvégén!

 1. 1.

  Fetás spenótos pite

 2. 2.

  Paradicsom pite ahogy witch készíti

 3. 3.

  Krémsajtos mini tart

 4. 4.

  Halas-cukkinis pite kaporral

 5. 5.

  Svéd gombás-hagymás pite

 6. 6.

  Gyors paradicsomos lepény

 7. 7.

  Mángoldpite

 8. 8.

  Pórés camembert-torta

 9. 9.

  Juhtúrós leveles pite

 10. 10.

  Gombás Quiche Audrey-tól

Hozzászólások (3)

Marti48

Lenyügözö valasztek!!! Egyik recept csabosabb, mint a masik! A tüzhely biztosan nem marad hidegen... :) Üdvözlettel: Marti

Bodon Judit dietetikus

:) Márti48 - igen, a süt? bekapcsolásért kiált ma is...:)

Marti48

Hajjajjj... itt 12 fok van - egy igazi kemence meg jobb lenne... :)

Törölt felhasználó

a4-es pite az én müvem :) azóta -107-röl77kg.lettem:)

Marti48

Meg mindig tetszik a valasztek! :) Üdv: Marti

Bodon Judit dietetikus

:)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek