Ezek most a legmenőbb konyhatrendek az Instagramon

Amikor az álom konyhadekorációról vagy trendről van szó, a közösségi média tud egy-két trükköt, különösen az Instagram, ami az egyik legjobb inspirációs forrás.

Az Instagram ontja a konyhai inspirációt: nincs az az unalmas helyiség, aminek felújításához ne tudnánk ötletet meríteni az egyik legnépszerűbb képmegosztó oldalról...egy kis kutatással csodás konyhai trendeket és inspirációk részesei lehetünk!

Fehér

A legnépszerűbb szín a fehér: a #whitekitchen, vagyis a „fehérkonyha” hashtagre rákeresve több mint 649.000 bejegyzést találhatunk a népszerű közösségi média platformon, ha konyhai trendeket keresünk. Az eredmény nem meglepő, hiszen a teljesen fehér konyha időtálló klasszikus, de ez nem jelenti azt, hogy a színek teljesen háttérbe szorulnak. A második helyen a zöld konyhák szerepeltek, amik még olyan hírességek köreiben is arattak, mint Dakota Johnson vagy Kendall Jenner.

Shaker szekrény

A shakerek egy 18. században alakult vallási csoport. Világnézetük elég puritán, ez jellemzi az otthonaikat, bútoraikat is. Lakberendezési stílusukra ma már egy egész irányzat épült, ami igazán népszerű a letisztultságot kedvelők körében. Kialakításuknak köszönhetően a shaker szekrények könnyű és szellős hangulatot kölcsönöznek a térnek akár egy sötétebb konyhában is, különösen akkor, ha fehérre vagy szürkére vannak festve.

Parasztház

Rendkívül népszerű trend a világos, vidéki stílusú konyha is, amelynek a jól megtervezett kiegészítők karakteres érzést kölcsönözhetnek. Az Instagramon több mint 783.000 ember keresett rá a #farmhousekitchen stílusra. Valószínűleg ez nem véletlen: egy ilyen elszigetelt időszak után sokan visszavágynak a természetbe és vidékre, távol a nagyváros zajától.

Növények

A szobanövények és virágok, a mini gyógynövénykertek, apró rügyek és a kisebb, cserepes díszfák életet adnak a konyhának, különösen egy kicsi térben vagy egy városi környezetben, ahol kevesebb a kinti zöldterület. Merjünk nagy, merész és egyedi növényeket választani!

Halszálka

A halszálkás padló szintén reneszánszát éli. Az anyagokat tekintve pedig a fa bizonyult rendkívül népszerűnek. Nem is csoda, hiszen ez a trend tökéletes keveréke a rusztikus és a modern hangulat találkozásának.

Gránit

A konyhai munkalapok között a gránit a legnépszerűbb, modern kialakításának és tartósságának köszönhetően. A gránit munkalap olyan befektetés, amire érdemes költeni, hiszen időtálló, és könnyen tisztán tartható – ezzel az Instagram-felhasználók is egyetértenek: a #graniteworktops, vagyis a #gránitmunkalap hashtaget 25.100 alkalommal használták.

Szimmetria

A közösségi média legnépszerűbb konyhái két párhuzamos munkafelülettel rendelkeznek, és keskeny alapterületűek, mint amilyenek általában a tömbházak lakásainak főzőhelyiségei. A kisebb konyha nem feltétlenül jelent kevesebb lehetőséget, épp ellenkezőleg: több kreativitás kell ahhoz, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a praktikum és a stílus között.

Forrásaink voltak: via via via

Címlapkép via.


Még több lakberendezési tipp erre:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek