Így készítsd a krumplit nyáron, hogy ne nehezítsen el

A krumpli a legolcsóbb és legsokszínűbb zöldségünk, nyáron mégis hajlamosak vagyunk kicsit háttérbe szorítani a nagy szezonális bőség miatt. Pedig abszolút juthat neki hely a konyhában, csak meg kell tanulnunk nyáriasan, könnyedén használni.

Miért enne az ember nyáron krumplit, ha helyette ehet inkább padlizsánt, paradicsomot, paprikát, cukkinit, zöldbabot és –borsót, friss, zamatos és harsány idényzöldségeket? Hiszen ez utóbbiak sokkal izgalmasabban használhatók, ráadásul nem is nehezítik el annyira a gyomrot, mint a burgonya. Érthető, ha nem vágyunk az olyan súlyos, téliesnek mondható ételekre, mint a paprikás krumpli, pásztortarhonya, rakott krumpli és társaik – de nem is merül ki feltétlenül ennyiben a gumózöldség tudománya. Elkészíthetjük nyáriasan is, csak kövessük az alábbi tanácsokat.

Nézd meg galériánkban a krumpli nyárias, könnyed elkészítési módjait!

Receptek a kísérletezéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyárias ötlet és recept vár rád:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek