Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egy kreatív megoldással távolról próbálják jobbá tenni az otthon töltött napokat a milánói séfek

A napokban egész Olaszországot lezárták a koronavírus miatt, mindenki otthon van, ezért 40 milánói séf ötletes módon online főzővideókkal igyekszik feldobni a bezártságot.

Olaszország a koronavírus-járvány legfertőzöttebb európai országa, ahol hetek óta egyre drámaibb a helyzet. Az eddigi intézkedések sajnos nem tartóztatták fel a járványt, és folyamatosan növekedett a betegek száma, így a hét elején először Olaszország északi részét, majd a teljes országot 'lezárták'. Ez azt jelenti, hogy kizárólag munkába mehetnek az emberek vagy vészhelyzetben hagyhatják el a lakásukat, de gyakorlatilag aki csak teheti, otthon marad, és ha kell, home office-ból dolgozik. Minden üzlet bezárt, csak az élelmiszerboltok és a patikák lehetnek nyitva. A bezártság mindenkit megvisel, ráadásul a járvány miatt már alapvetően sem volt a legjobb a közhangulat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MILANO KEEPS ON COOKING (@milanokeepsoncooking) által megosztott bejegyzés,

Enni azonban karantén alatt is kell, ezért Michelin-csillagos milánói séfek, így Andrea Berton, Filippo La Mantia, Enrico Bartolini és Luigi Taglienti úgy döntött, megpróbálják a gasztronómia erejével egy kicsit elviselhetőbbé tenni a kötelezően otthon töltött napokat. Elindították a Milano Keeps on Cooking kezdeményezést, amihez összesen negyven milánói séf, pizzakészítő és cukrász csatlakozott. Ha már ételkölteményeikkel nem tudják élőben jóllakatni az embereket, úgy döntöttek, hogy online mutatják be, hogyan lehet otthon elkészíteni egy-egy fogást. Az ételek nemcsak változatosságot csempésznek az otthon töltött monoton napokba, de a főzés folyamata is eltereli a figyelmet a kialakult helyzetről.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MILANO KEEPS ON COOKING (@milanokeepsoncooking) által megosztott bejegyzés,

Az első videóban például Eugenio Boer, a milánói Bur étterem séfje mutatja meg, miként kell elkészíteni egyik fogását, a Nino Bergese rizst. Bár a séf olaszul magyarázza az étel elkészítésének lépéseit, angolul felirat is van a videón, így bárki számára hasznos lehet a bemutató a mostani helyzetben. A Milano keeps on cooking mottó jól mutatja, hogy az olaszok igyekeznek megtartani a rájuk jellemző bizakodó és életigenlő hozzáállásukat, és bár betartják a szigorú előírásokat, az apró örömöket, így az evést, továbbra is tudják élvezni. A pozitív üzenet mellett konkrét módon is igyekeznek az akcióval segíteni úgy, hogy értékesítik a Milano keeps on cooking feliratos kötényeket, a befolyt összeget pedig a koronavírus elleni harc élvonalában tevékenykedő milánói Luigi Sacco Kórháznak adják.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Luukmagazine.com

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!