Koronavírus: Szakértő mondta el, jogos-e az élelmiszerspájzolás vagy felesleges

Szakember árulja el, van-e okunk a pánikra és a készletek felhalmozására a koronavírus miatt, vagy nincs.

Koronavírus-láz dúl

Tegnap - számos hírportállal együtt - mi is megírtuk, hogy az emberek körülbelül egy hete szemmel láthatóan elkezdték a tartós élelmiszerek felhalmozását a koronavírus-járványra hivatkozva, nem egy boltban kiürültek a száraztésztás vagy éppen a kézfertőtlenítős polcok. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Magyar Nemzetnek nyilatkozott arról, felesleges-e a boltba rohanni, mintha ténylegesen a biztos karantén várna ránk, vagy jogos-e a félelem és az elővigyázatosság.

„Nincs semmilyen ok az otthoni készletek felhalmozására, indokolatlan, hogy a magyarok megváltoztassák fogyasztási szokásaikat a koronavírussal kapcsolatos híresztelések miatt”- idézi az nlc a szakembert.

A helyzetet a karácsonyi illetve nagyobb ünnepek alkalmával lezajló hatalmas vásárlási lázakhoz hasonlította, és elmondta, a nagyobb boltok fel vannak készülve a rohamokra, és legtöbbjük hazai forgalmazóktól szerzi az árut, így nem jelentkezhet hiány a készletekben.

Egyetlen, ami gondot okozhat, az a pánikkeltés.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Címlapról ajánljuk

További cikkek