6 szokás, ami csökkenti a stresszt

A kortizol, avagy a stresszhormon természetes módon van jelen a szervezetünkben, de egyáltalán nem mindegy, milyen mértékben.

A kortizol alapvetően létfontosságú a szervezet működése szempontjából, hiszen irányítja az anyagcserét, csökkenti a gyulladást, hozzájárul a memória működéséhez és a stresszkezeléshez is. A probléma akkor jelentkezik, ha túl sok termelődik belőle, így a testünk a folyamatos, krónikus stressz állapotába kerül. Emiatt olyan tüneteket tapasztalhatunk, mint a szorongás, az izomgyengeség, a rossz minőségű alvás, a gyakori megbetegedése vagy éppen az IBS.

Kattints a képre és nézd meg, hogyan kezeld a stresszt!

Bár egyesek úgy gondolják, hogy a stresszhormonok legyengítenek, ezek valójában elengedhetetlenek, hiszen támogatják a test számos funkcióját, amelyekre szükségünk van a túléléshez. A stressz egy normális biológiai válasz, és az élet része, ezért nem szabad megriadnunk, ha alkalmanként tapasztaljuk. Ha azonban már úgy érezzük, hogy befolyásolja az egészségünket, a kapcsolatainkat és mentális jóllétünket, mindenképpen tegyünk ellene!

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Címlapról ajánljuk

További cikkek