Ilyen teát igyál, ha szép bőrre vágysz

Ha nemcsak különböző krémekkel szeretnéd ápolni a bőrödet, hanem belülről is, akkor mutatjuk, milyen teát fogyassz rendszeresen.

A szép bőr titka összetett kérdés, többek között nem mindegy, milyen termékeket használsz, hogyan étkezel, illetve mennyit és mit iszol. A víz az egyik legjobb hidratáló a bőrünk számára, azonban akadnak olyan gyógynövényből készült teák is, melyek hozzásegítenek ahhoz, hogy szép és üde legyen a bőröd.

Ilyen teát igyál, ha szép bőrre vágysz

Ezen növények közé tartozik a hibiszkusz is, más néven rózsavirág, mely bőrjavító, gyulladáscsökkentő, immunerősítő, természetes vízhajtó, antibakteriális hatású, fogyasztó, stresszűző, vérnyomásszabályzó, a máj és a belek működését támogató ital.

Miért olyan jó a hibiszkusztea a bőrnek?

A hibiszkuszban rengeteg antioxidáns található, többek között a C-vitamin, a béta-karotin és a gyulladáscsökkentő pigmentek.

Ezen felsoroltak segítenek semlegesíteni azokat a szabadgyököket a bőrben, amelyek az öregedéséért, többek között a finom ráncok kialakulásáért felelnek.

Ezeken kívül a növényből készült teában flavonoid is akad, mely késlelteti a bőrben található kollagén szintjének csökkenését, így a bőr megőrzi rugalmasságát és feszességét, C-vitamintartalmának köszönhetően pedig segít fellendíteni a szervezet természetes kollagéntermelését. Utóbb említett tulajdonsága miatt természetes kollagénerősítőnek tartják.

Forrásunk volt.


Még több a szép bőrért:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek