Kiderült, melyik ital a legkárosabb a vesére

Érdemes megőrizni vesénk egészségét, hiszen rengeteg folyamatban vesz részt, hogy szervezetünk megfelelően működjön. A legjobb, ha erről az italról is lemondunk egészségünk érdekében.

vesék az emberi test igazi harcosai: kiszűrik a vizet és a salakanyagokat a vérünkből, és így naponta körülbelül 1500 milliliter vizeletet hoznak létre. A vese páros szerv, és míg az egyik nélkül jó életminőséggel el tud éldegélni az ember, ha mindkettő tönkremegy, az már igazán komoly problémát jelent.

Kiderült, melyik ital a legkárosabb a vesére

Nem nehéz kitalálni, hogy elsősorban a magas nátriumtartalmú és telített zsírokban gazdag ételeket érdemes csökkenteni az étrendben, ha óvni szeretnéd a vesédet, de van még egy ital, melyet érdemes messzire elkerülni.

A dietetikus megmondja a tutit

A szakértők szerint az egyik legrosszabb, ha cukros szénsavas italokat választunk a szomjúságunk oltására. Két okból sem érdemes: az egyik, hogy a cukros italok könnyedén súlygyarapodást, továbbá hosszú ideig tartó vesebetegséget okozhatnak. Ennek oka, hogy a vér magas cukortartalma súlyosan roncsolja a vesék véredényeit.

Ráadásul nemcsak a veséinknek teszünk rosszat, de a magas vércukorszint miatt akár cukorbetegség is kialakulhat, mely további problémák és betegségek kialakulásához vezethet.

A cukormentes üdítők sem tesznek jót a vesénknek, hiszen a szénsavas italoknak magas a foszforsavtartam, amitől a vizeletben lévő ásványi anyagok és a savszint egyensúlya megbillen. Különösen a kólával kell vigyázni, hiszen ebben tényleg rendkívül sok a folsav. A legjobb tehát, ha valamilyen gyógyteát vagy vizet fogyasztunk, ha szomjasak vagyunk.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Címlapról ajánljuk

Az éhség lassíthatja az öregedést – állítja az új kutatás

Mindenki tudja, mennyire kellemetlen tud lenni, amikor annyira éhesek vagyunk, hogy gondolni sem bírunk másra. Üres hassal nem tudunk rendesen koncentrálni, nyűgösek vagyunk, sőt van, aki egyenesen irritált és ideges lesz az éhségtől. Egy legyeken végzett új kutatás szerint az éhség viszont nem is olyan rossz dolog, mivel lassíthatja az öregedést.

Kremmer Magdi