Kiderült, melyik ital a legkárosabb a vesére

Érdemes megőrizni vesénk egészségét, hiszen rengeteg folyamatban vesz részt, hogy szervezetünk megfelelően működjön. A legjobb, ha erről az italról is lemondunk egészségünk érdekében.

vesék az emberi test igazi harcosai: kiszűrik a vizet és a salakanyagokat a vérünkből, és így naponta körülbelül 1500 milliliter vizeletet hoznak létre. A vese páros szerv, és míg az egyik nélkül jó életminőséggel el tud éldegélni az ember, ha mindkettő tönkremegy, az már igazán komoly problémát jelent.

Kiderült, melyik ital a legkárosabb a vesére

Nem nehéz kitalálni, hogy elsősorban a magas nátriumtartalmú és telített zsírokban gazdag ételeket érdemes csökkenteni az étrendben, ha óvni szeretnéd a vesédet, de van még egy ital, melyet érdemes messzire elkerülni.

A dietetikus megmondja a tutit

A szakértők szerint az egyik legrosszabb, ha cukros szénsavas italokat választunk a szomjúságunk oltására. Két okból sem érdemes: az egyik, hogy a cukros italok könnyedén súlygyarapodást, továbbá hosszú ideig tartó vesebetegséget okozhatnak. Ennek oka, hogy a vér magas cukortartalma súlyosan roncsolja a vesék véredényeit.

Ráadásul nemcsak a veséinknek teszünk rosszat, de a magas vércukorszint miatt akár cukorbetegség is kialakulhat, mely további problémák és betegségek kialakulásához vezethet.

A cukormentes üdítők sem tesznek jót a vesénknek, hiszen a szénsavas italoknak magas a foszforsavtartam, amitől a vizeletben lévő ásványi anyagok és a savszint egyensúlya megbillen. Különösen a kólával kell vigyázni, hiszen ebben tényleg rendkívül sok a folsav. A legjobb tehát, ha valamilyen gyógyteát vagy vizet fogyasztunk, ha szomjasak vagyunk.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Címlapról ajánljuk

Tücsökfehérjés snacket készített egy magyar orvostanhallgató

A Cricks, Magyarország első rovarfehérje-alapú élelmiszerforgalmazója különféle ízesítésű tücsökfehérjés proteinszeletekkel és snackekkel vált ismertté. Az innovatív termékötlet egy 24 éves orvostanhallgató, Péter Dániel fejéből pattant ki, aki La Fontaine meséitől inspirálva alkotta meg a gyorsan fogyasztható egészséges snackeket.

Nosalty

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.