Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Korán nyílik a levendula idén, nehogy lemaradj a szüretről!

Korán jött idén a nyár, így a gyümölcsök mellett a levendula is előbb nyílik - annyira csodás látványt nyújtanak a mezők, hogy kár lemaradnod, irány Tihany, Szeged, Csongrád!

Bár a tél nagyon nem akart elhúzni idén, mikor végre távozott, gyakorlatilag a tavaszt átugorva már be is köszöntött a nyári meleg. Ennek köszönhetően felgyorsultak az események, és jóval előbb elérkezett például az akác-, a dinnye- és a levendulaszezon is.

Szóval jobb, ha figyelsz, különben könnyen lemaradhatsz az idei levendulaszüretekről, ugyanis azok a megszokottnál hamarabb indulnak, mert a nagy melegben már jó pár hete lilába borultak a tihanyi, a szegedi vagy akár a csongrádi levendulamezők.

És bizony kár lenne lecsúszni róla, mert az árvacsalánfélék családjába tartozó közönséges levendula (Lavandula angustifolia) sokkal inkább különleges. Szerintem akkor fejti ki az első jótékony hatását, mikor az ember végigsétál a végtelen, illatozó, élénk lila levendulasorok között, és a látványtól egy pillanatra elfelejti minden baját.

Receptajánló:

Ha nem szeretnél virágot szedni, akkor is hatalmas élmény és páratlan látvány a nyíló virágmező, de emellett még gyógyhatásai is vannak az apró, lila virágoknak, csodát tesz a bőröddel, elűzi a molylepkét, na és nem utolsó sorban isteni kulináris élményt nyújt.

Leginkább illóolaj-tartalma miatt termesztik, aminek fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása van, emellett segít ellazulni és könnyeben álomba merülni. Erős aromájának köszönhetően számtalan krém, parfüm, és testápolószer illatanyagaként szolgál. Akár otthon is készíthetsz egy jó levendulás fürdősót, itt találod hozzá a receptet.

Még több hasonló cikk a Gardenistán.

Ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!