Házi öblítőszer fillérekből!

Annyira jó, hogy minden vegyszernek akad természetes megfelelője, mely jóval olcsóbb, környezetkímélő, és hatásában sem gyengébb! Na, ez az öblítőszer is ilyen!

A legjobb dolgok mindig a legegyszerűbbek. Tudjuk, hogy a reklámok hatása felmérhetetlen, mi pedig szeretnénk háztartásunkban mindig tökéletes eredményt elérni, így inkább a bolti tisztítószerekre bízzuk magunkat, ha tehetjük. Plusz érv mellettük még a lustaság is: mennyivel egyszerűbb leemelni őket a polcról, mint magunk kotyvasztani valami házi lötyit, nem igaz? Nem feltétlen. Ennek a házi öblítőszernek például mi magunk határozhatjuk meg az illatát. Néhány mp, csak 3 összetevője van, nincs tele káros, környezetszennyező kemikáliával, egyszerűen ecet, pár csepp tetszőleges, antibakteriális illóolaj és némi friss gyógynövény kell bele. Az ecet puhítja, frissíti az anyagokat, természetes, olcsó - készítsd el te is, ne halogasd, egyszer el kell kezdeni a tudatosabb életmódot!

Ez is érdekelni fog!

Filléres praktika: mosószert házilag

Hozzávalók:

egy kb. 1 literes zárható tetejű flakon

1 liter háztartási ecet (pl. 20%-os)

illóolaj (pl. levendula, narancs, citrom, menta)

friss gyógynövény

Elkészítés:

Öntsd össze az 1 liter ecetet kb. 10-15 csepp illóolajjal (levendula, narancs, citrom, menta, bármi lehet, amit szeretnél), rázd jól össze. Ha felturbóznád, dobj bele még egy két ág friss rozmaringot vagy levendulát, esetleg pár mentalavelet - ISTENI lesz! Mosáskor egy kupaknyit (vagy annyit, amennyit az öblítőből tennél) önts a mosógép öblítőtartójába, és indítsd be a mosást. Ne aggódj, az ecet jellegzetes szaga elillan!

(forrás: popsugar)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek