Házi öblítőszer fillérekből!

Annyira jó, hogy minden vegyszernek akad természetes megfelelője, mely jóval olcsóbb, környezetkímélő, és hatásában sem gyengébb! Na, ez az öblítőszer is ilyen!

A legjobb dolgok mindig a legegyszerűbbek. Tudjuk, hogy a reklámok hatása felmérhetetlen, mi pedig szeretnénk háztartásunkban mindig tökéletes eredményt elérni, így inkább a bolti tisztítószerekre bízzuk magunkat, ha tehetjük. Plusz érv mellettük még a lustaság is: mennyivel egyszerűbb leemelni őket a polcról, mint magunk kotyvasztani valami házi lötyit, nem igaz? Nem feltétlen. Ennek a házi öblítőszernek például mi magunk határozhatjuk meg az illatát. Néhány mp, csak 3 összetevője van, nincs tele káros, környezetszennyező kemikáliával, egyszerűen ecet, pár csepp tetszőleges, antibakteriális illóolaj és némi friss gyógynövény kell bele. Az ecet puhítja, frissíti az anyagokat, természetes, olcsó - készítsd el te is, ne halogasd, egyszer el kell kezdeni a tudatosabb életmódot!

Ez is érdekelni fog!

Filléres praktika: mosószert házilag

Hozzávalók:

egy kb. 1 literes zárható tetejű flakon

1 liter háztartási ecet (pl. 20%-os)

illóolaj (pl. levendula, narancs, citrom, menta)

friss gyógynövény

Elkészítés:

Öntsd össze az 1 liter ecetet kb. 10-15 csepp illóolajjal (levendula, narancs, citrom, menta, bármi lehet, amit szeretnél), rázd jól össze. Ha felturbóznád, dobj bele még egy két ág friss rozmaringot vagy levendulát, esetleg pár mentalavelet - ISTENI lesz! Mosáskor egy kupaknyit (vagy annyit, amennyit az öblítőből tennél) önts a mosógép öblítőtartójába, és indítsd be a mosást. Ne aggódj, az ecet jellegzetes szaga elillan!

(forrás: popsugar)

Hozzászólások (1)

ZerAlexandra

2 dolog nem világos: fehér ecet, mi az? hány százalékos? és a kupak.... ki mekkora flaskát kerít, ha egy PET palackot, akkor kicsi a kupakja, ha egy kiszuperált öblít?flakon, akkor nagyobb. Inkább ez olyan "legyen valamilyen cikk és ez sikerült" szagú.

Brecz Judit

Sima háztartási ecet, 20%-os, és kb. annyit tegyél a ruhákhoz, amennyit az öblít?b?l tennél :) Remélem, segítettem!

ZerAlexandra

Személy szerint találtam egy jó öblít?t és használok mellé ecetet. Szimplán azzal van bajom, hogy a cikk írója szerint alapvet? dolog, tudás nincs leírva és ezt már sokadszorra tapasztalom ezen az oldalon...

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty