Így pakolj a mosogatógépbe!

Mindennapi rutin a mosogatógépbe való be- és kipakolás, így ideje pár szót ejteni minderről: hogy csináljuk helyesen úgy, hogy mindent alaposan tisztára mosson a masinánk?

Az emberiség egyik legnagyobb találmánya nyilvánvalóan a mosogatógép, ami sok háztartásban már régen alap konyhai eszköz. Épp ezért rutinszerű, hogyan pakolunk bele és belőle ki. E rutint néhányan talán fölösleges háklisságnak tartják, pedig a mosogatógépbe való rendezkedés valóban nem utolsó szempont, hiába is tűnik kukacoskodásnak - még akkor sem, ha magát a készüléket kétségtelenül a kényelem szolgálatára is tervezte a csodálatos Josephine Cochrane.

(Megjegyzés: egy mondattal adózzunk ennek a remek háziasszonynak, aki az 1893-as chicagói világkiállításon mutatta be találmányát hatalmas sikernek örvendve)

Ha ugyanis egyszerűen behányjuk az edényeket a gépbe, rengeteg szabad helyet foglalhatunk benne fölöslegesen, így praktikusan kevesebb tányért, poharat és egyéb konyhai eszközt tudunk elmosni, ami pedig csak nagyobb kuplerájt, kimaradt edényeket és több fogyasztást jelent.

Szóval bepakolás előtt ürítsük ki az edényekből az ételmaradékokat, csontot, fogpiszkálót, hogy minél tovább szolgálhasson minket ez a nemes készülék. Ellenkező esetben elromolhat, ezzel visszarepítve minket a kézzel való mosogatás szomorú feladatához.

Aztán törekedjünk az edények minél katonásabb, ésszerűbb és helytakarékosabb elrendezésére, amit egy roppant egyszerű, de annál könnyebben vizualizálható példagrafikával prezentálunk.

Olvastad már?

7 dolog, amire még nem használtad a mosogatógéped!

(via kottke.org)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...