Így pakolj a mosogatógépbe!

Mindennapi rutin a mosogatógépbe való be- és kipakolás, így ideje pár szót ejteni minderről: hogy csináljuk helyesen úgy, hogy mindent alaposan tisztára mosson a masinánk?

Az emberiség egyik legnagyobb találmánya nyilvánvalóan a mosogatógép, ami sok háztartásban már régen alap konyhai eszköz. Épp ezért rutinszerű, hogyan pakolunk bele és belőle ki. E rutint néhányan talán fölösleges háklisságnak tartják, pedig a mosogatógépbe való rendezkedés valóban nem utolsó szempont, hiába is tűnik kukacoskodásnak - még akkor sem, ha magát a készüléket kétségtelenül a kényelem szolgálatára is tervezte a csodálatos Josephine Cochrane.

(Megjegyzés: egy mondattal adózzunk ennek a remek háziasszonynak, aki az 1893-as chicagói világkiállításon mutatta be találmányát hatalmas sikernek örvendve)

Ha ugyanis egyszerűen behányjuk az edényeket a gépbe, rengeteg szabad helyet foglalhatunk benne fölöslegesen, így praktikusan kevesebb tányért, poharat és egyéb konyhai eszközt tudunk elmosni, ami pedig csak nagyobb kuplerájt, kimaradt edényeket és több fogyasztást jelent.

Szóval bepakolás előtt ürítsük ki az edényekből az ételmaradékokat, csontot, fogpiszkálót, hogy minél tovább szolgálhasson minket ez a nemes készülék. Ellenkező esetben elromolhat, ezzel visszarepítve minket a kézzel való mosogatás szomorú feladatához.

Aztán törekedjünk az edények minél katonásabb, ésszerűbb és helytakarékosabb elrendezésére, amit egy roppant egyszerű, de annál könnyebben vizualizálható példagrafikával prezentálunk.

Olvastad már?

7 dolog, amire még nem használtad a mosogatógéped!

(via kottke.org)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.