Alufólia, te zseni! 5 trükk alufóliával

Az alufólia mindig is kedvelt használati eszköze volt a konyhánknak, nem igazán jó meglenni nélküle. Tudtad, hogy ezeket is tudja?

1. Rozsdás zuhanyrúd

Mielőtt kidobnád rozsdás zuhanyfüggönyrudad, nyomkodj galacsinná némi alufóliát, és erősen dörzsöld végig a felületen!

2. Ollóélezés

Tompa és életlen az ollód vagy a késed? Húzd-dörzsöld végig alufóliával, kiélesíti!

Ez is érdekelhet!

Élezz kést 2 perc alatt élező nélkül!

3. Radiátor

Ha hideg van a szobában, vonj be egy egy furnérlemezt alufóliával, és állítsd a radiátor mögé, hogy elősegítse a hő eloszlását!

4. Ékszerfényesítés

Bélelj ki egy tálat alufóliával, engedj bele meleg vizet és némi (fehérítőmentes) mosóport, és áztasd bele éjszakára az oxidálódott, elsötétedett ezüst vagy arany ékszereidet - újra fénylenek majd!

5. Vasaláshoz

Ha bevonod a vasalódeszkádat a vasalóvédő textil alatt alufóliával, a hővisszaverés miatt sokkal gyorsabb lesz a vasalás, hiszen így a ruhanemű másik oldalát is éri a hő!

(cikkforrás: purewow)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?