Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alufólia, te zseni! 5 trükk alufóliával

Az alufólia mindig is kedvelt használati eszköze volt a konyhánknak, nem igazán jó meglenni nélküle. Tudtad, hogy ezeket is tudja?

1. Rozsdás zuhanyrúd

Mielőtt kidobnád rozsdás zuhanyfüggönyrudad, nyomkodj galacsinná némi alufóliát, és erősen dörzsöld végig a felületen!

2. Ollóélezés

Tompa és életlen az ollód vagy a késed? Húzd-dörzsöld végig alufóliával, kiélesíti!

Ez is érdekelhet!

Élezz kést 2 perc alatt élező nélkül!

3. Radiátor

Ha hideg van a szobában, vonj be egy egy furnérlemezt alufóliával, és állítsd a radiátor mögé, hogy elősegítse a hő eloszlását!

4. Ékszerfényesítés

Bélelj ki egy tálat alufóliával, engedj bele meleg vizet és némi (fehérítőmentes) mosóport, és áztasd bele éjszakára az oxidálódott, elsötétedett ezüst vagy arany ékszereidet - újra fénylenek majd!

5. Vasaláshoz

Ha bevonod a vasalódeszkádat a vasalóvédő textil alatt alufóliával, a hővisszaverés miatt sokkal gyorsabb lesz a vasalás, hiszen így a ruhanemű másik oldalát is éri a hő!

(cikkforrás: purewow)

Szólj hozzá!

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyika
nagyika Thu, 2015-11-19 20:02

Ékszer fényesítéshez vízbe kevés mosogatószer, felforrósítjuk. majd kavargatjuk, és fényes, mint új korában. Minek a fólia. még ha ezüst lenne, de nem!!!

pitta
pitta Thu, 2015-11-19 12:06

Ezt most miért de tényleg?????
Ha letakarjuk a radiátort megszűnik a légáramlás, így pont hogy nem lesz melegebb a szobában... Még polcot se szabad 10-20 centinél közelebb rakni felülről, nem hogy rárakni!

tonline
tonline Sun, 2016-05-22 13:14

Nem az van oda írva, hogy takard le a radiátort, hanem az, hogy "Ha hideg van a szobában, vonj be egy egy furnérlemezt alufóliával, és állítsd a radiátor mögé, hogy elősegítse a hő eloszlását!"

RegeR
RegeR Sat, 2015-11-21 16:28

T. pitta! Nem letakarni kell a radiátort, hanem egy fa lapot bevonva MÖGÉ csúsztatni. Aki valaha foglalkozott épületgépészettel, az tudja, hogy kifejezetten a mai modern takarékos fűtőberendezések mögé alapból szerelnek hővisszaverőt, igaz az egy kicsit más anyag mint az alufóliával bevont lap, de Te is megnézheted akár a Bauhause-ba vagy az Obi-ba.Tehát ez nem gátolja a légáramlást és valóban melegebbet sugároz ami fokokban mérhető. Amit írsz az igaz, hogy polcot fölé rakni nem lehet mert az a hőáramlás akadályozza, így a fűtés hatékonysága gyengül! Üdvözlettel: Éva

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2015-11-20 11:22

A fotó illusztráció, és igen, javítottuk, a lapot a radiátor MÖGÉ kell helyezni :) elnézést

boglarilany
boglarilany Thu, 2015-11-19 13:04

Az alumínium az egyik legjobb hővezető fém, tehát segít a hő kisugárzásában... A polc az más, mert általában nem alumíniumból van.

pitta
pitta Thu, 2015-11-19 13:08

Ha a polcot alulról vonjuk be alufóliával, nem megy sehova a meleg, ha felül, akkor odáig el se jut hogy leadja a meleget.
Ha a radiátort vonjuk be vele, akkor ha nem kenünk alá ragasztót nem marad rajta, ha kenünk akkor az hőhidat képez amitől pont inkább rontunk a hatásfokon.
szerintem

Évanyó
Évanyó Thu, 2015-11-19 10:27

Vasalás: alufóliázni hülyeség (bocs), mert éppenséggel az a cél, hogy a gőzölős vasalóval v. spricceléssel bevitt nedvesség alul eltávozzon a ruhából (ezért a jobb vasalódeszkák alja fémrács, a huzat áteresztő), különben a simára vasalt anyag visszapuhul.
Évanyó

Szukics Ildikó
Szukics Ildikó Wed, 2015-11-18 20:25

Úgy látom, a harmadik képen nincs alufóliával bevonva a deszkalap, csak a radiátor.

nagyika
nagyika Thu, 2015-11-19 19:59

Ha a radiátort bevonja az ember, az csökkenti a hő kiáramlását. Hülyeség. Fentebb már többen elvetették az alufólia itt sorakoztatott "előnyeit". Nem kell komolyan venni egyiket sem.