11 bosszantó konyhai baki, aminek pofonegyszerű a megoldása

Biztosan te is jártál már úgy, hogy túlverted a tejszínt, képtelen voltál kihalászni a tojáshéjat, vagy nem lett elég sűrű a főzeléked. Igen, ezeket a bakikat már mi is mind elkövettük, de szerencsére megoldást is találtunk rájuk.

Julia Child is megmondta: semmi baj nincs azzal, ha hibázunk, sokkal nagyobb gond, ha félünk a hibázástól. Nyilván ostobaság lenne az elrontott ételek láttán hátradőlni, fittyet hányni rájuk, és azt mondani, hogy ez van, majd talán legközelebb. A kulcs pont ebben rejlik, hogy megtaláljuk az okát, hogy miért nem sikerült, illetve azt, hogyan tudjuk kiküszöbölni. Most összeszedtük azokat a konyhai bakikat, amiket már mi is elkövettünk – és ha nem is mind saját kútfőből –, viszont ma már az összesre van megoldásunk!

Nézd meg a galériában, hogy mi a megoldása a leggyakoribb konyhai bakiknak!

Még több konyhai praktikáról olvashatsz itt:

4 konyhai módszer, ha a klopfolás nem elég hatékony

Néhány masszívabb és vastagabb hússzelettel meggyűlhet a bajunk főzés-sütés közben. Ilyenkor érdemes előre gondolkozni, és például egy bélszín vagy kacsahús esetében előkészíteni az adott darabot. Napi Tippünk segít nektek néhány konyhai módszerrel, hogy többé ne okozzon bosszúságot egyetlen szívós húsféle sem!

Balogh Lilla

Ezért nem sül szép aranybarnára a halfiléd

Könnyed és gyors ebéd válhat bármilyen sült halfiléből, és ha megtanuljuk az elkészítés pontos módját, szinte örömmel vesszük majd elő a jól bevált recepteket, ha elkezd korogni a gyomrunk. A Napi Tipp most bemutatja a pirulás tökéletesítésének lépéseit.

Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Színesítsd a főztöd, ezek a cikkek segítenek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek