7 talpig zöldben csillogó konyha – Te melyikben főznél?

Nem tudjuk, ti hogy vagytok tele, de mi imádjuk a zöld szín minden árnyalatát a lakásban, és nemcsak növények, de akár konyhabútorok formájában is. Válogattunk nektek pár csodás zöld konyhát!

Ha estlegesen festésen töröd a fejed, netalántán egy teljes körű konyhafelújítás vár rád, vagy szimplán imádsz inspirálódni és designos konyhák közül mazsolázni, mindenképpen pörgesd végig ezeket a szépséges zöld konyhákat, Hozzuk be a természetet a lakás leggyakrabban használt helyiségébe, és fessük zöldre a konyhabútorokat!

1.) Elegáns nagypolgári hangulat

Méregzöld színben köszön ránk ennek az igen komoly, elegáns konyhának a teljes bútorzata, ahol még a kárpitok is hasonló árnyalatban pompáznak. Nem éppen gyerekbarát a hangulat, de egy karácsonyi vacsorát már látunk is a szemünk előtt.

Forrás (Ricardo Labougle)

2.) A legvisszafogottabb menta

A kecske is jóllakik, de a káposzta is megmarad. Ha tartasz a túl harsány zöld árnyalatoktól, de mégis kitartanál a szín mellett, válassz ilyen finom és halovány konyhabútort, mely a metrocsempékkel is csodásan passzol, a megannyi fehér felületről nem is beszélve.

Forrás (Ryann Ford)

3.) Franciás hangulat

Egy vidéki, elegáns parasztház vagy kúria konyhája lehet az alábbi csoda, melyben minden élére van vasalva, mégis otthonos hangulatot áraszt. A sötét hajópadló sokat segít a barátságos ambiansz megteremtésében, nem is beszélve a bordó csillárról és a haloványzöld bútorokról. Meleg színek, de gyertek!

Forrás (Michael Partenio)

4.) Sóskazöld megoldás

Nekünk egyből a sóska jutott eszünkbe az alábbi árnyalatról, és ezt cseppet sem bánjuk, hiszen a konyhában pont jó helyen van egyik kedvenc főzelékünk színe.

A bútor kiegészül a szürkésfehér márvány munkalappal és a sötét fa a konyhaszigettel, amitől az egész rusztikus, meleg hangulatot kap.

Forrás (David W. Gilbert)

5.) Vidám lime-zöld árnyalat

Akár egy IKEA-katalógusból is előugorhatott volna ez a berendezés: az egésznek van egy karakteres, fiatalos, modern, skandináv vibe-ja – a lime-zöld bútorok kiegészülve a virító piros edényekkel és a hófehér mosogatótállal nem hagynak lehetőséget semmi vintage vagy kopott berendezési tárgynak.

Forrás (William Waldron)

6.) Vidéki svung

A parasztház gerendái meghatározzák a konyha és a ház teljes atmoszféráját és karakterét, a sötétzöld fa bútor pedig tökéletes választás melléjük. Ezt már csak a kerek étkezőasztal tudja megkoronázni. Ja, és akkor a krómszín tűzhelyet és elszívót még nem is említettük. Ízléses berendezés!

Forrás (Robert Benson Photography)

7.) Vintage versus modern

Keverjük a szezont a fazonnal és az újat a régivel. Ugye, milyen egyedi megoldás a csodás fehér falak, halványzöld ajtók és az arany fogantyús fehér bútorok közé egy kopott, erősen használt, nagymamától örökölt, intenzív zöld konyhaasztalt helyezni? Imádni való eklektika!

Forrás (Kelly Marshall)

Forrásunk volt.


Még több lakber inspiráció itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek